İngiliz ajanın ölümünde yeni gelişme

İngiliz ajanın ölümünde yeni gelişme
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beyoğlu'nda cesedi bulunan eski İngiliz ajanı James Gustaf Edward Le Mesurıe’in eşi Emma Hedvig Christina Winber konuştu. Eşinin 10 yıldır depresyon hapı kullandığını söyleyen Winber "İntihar etmiş olabilir" dedi.

İstanbul Beyoğlu’nda düşme sonucu ölen Beyaz Miğferliler'in kurucusu eski İngiliz ajanı, James Gustaf Edward Le Mesurıe’in ölümüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Mesurie'nin eşinin de 'intihar' ihtimalini kuvvetlendirdiği belirtildi. Olay sabahı cesedin bulunması ‘155 Polis İmdat’ hattına yapılan bir ihbarla gerçekleşti.

ÜÇÜNCÜ KATTAN DÜŞTÜ

Polisi telefonla arayan bir kişi kendisini Kılıçali Paşa Hamamı görevlisi olarak tanıtarak, ceset konusunda bilgi verdi. Bunun üzerine, olay yerine polis sevk edildi.

Le Mesurier'in ahşap cepheli binanın arkasındaki sarı binanın üçüncü katından düştüğü açıklandı.

Polis ekipleri, İngiliz James Gustaf Edward Le Mesurie'in düştüğü binada bir pencerenin açık olduğunu gördü.

Pencerenin açık olduğu binanın kapısı, zilin defalarca çalınmasına rağmen açılmadı.

Uzun uğraşların ardından kapı açıldı. İsveç uyruklu Emma Hedvig Christina Wınber kapıyı açınca, ölen kişinin kocası İngiliz James Gustaf Edward Le Mesurie olduğu anlaşıldı.

AJANIN EŞİ KONUŞTU

Sözcü'de yer alan habere göre; Emniyet yetkililerine bilgi veren Emma Hedvig Christina Winber'in kocasının olay günü çok stresli olduğunu söylediği öğrenildi. Kocasının 10 yıldır depresyon hapı kullandığını iddia eden Winber'in” “saat 02.30'da eşim uyku ilacı alarak uyudu. Ben 4.30'a kadar ayaktaydım. Eşim de uyandı. Bana da uyku ilacı verdi. Sonra uyuduk” dediği öğrenildi. Winber'in uyku ilacı aldığı için kapıyı geç açtığı anlaşıldı.

‘İNTİHAR ETMİŞ OLABİLİR’

Eşinin öldüğünü polislerin kapıyı açtığında öğrendiğini söyleyen Winber'in, daire kapısının güvenlikli olduğunu söylediği bilgisine de ulaşıldı.

ingiliz-ajani-001.jpg

Kapının şifreli olduğunu; eşi, çalışanlar ve kendisine ait şifre tanımlamalarının yer aldığını ifade eden Emma Hedvig Christina Winber'in de kocasının intihar etmiş olabileceğini söylediği öğrenildi. Winber, kocasının uzun süre streste olduğunu iddia etti.

3 YERİNDE KIRIKLAR VAR

Cesedin üzerinde yapılan incelemelerde ise ayakta kırık olduğu kemiğin ise dışa doğru çıktığı öğrenildi. Ayrıca, James Gustaf Edward Le Mesurie'in başında ve burnunda kırık bulunduğu belirtildi.

Başta ve burundaki kırıkların yerde düşmeye bağlı olduğu öne sürüldü. Uzmanların değerlendirmesine göre, ayak kırılma şekli de intihar iddialarını güçlendiriyor.

TIRNAKLARINDAN DOKU ÖRNEĞİ ALINDI

Öte yandan çalışmalarını çok yönlü sürdüren ekipler, Le Mesurier’in eşi Emma Hedving Christina Winberg’in tırnaklarından da doku örneği aldı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İngiliz ajan Le Mesurier'in ölümüne ilişkin açıklama yaptı. Polis ayrıca ajanın Ali Paşa Medresesi Sokağı'ndaki ofisinin çatısında incelemede bulundu.

Başsavcılık yazılı yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık vatandaşı James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölüm olayı ile ilgili yerli ve yabancı basında çıkan haberler nedeniyle söz konusu bilgilendirmenin yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İngiliz ajanı olduğu iddia edilen James Gustaf Edward Le Mesurier otopsi yapılacak.

KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR

Açıklamada şöyle denildi; “11 Kasım 2019 tarihinde sabah 05.30’da James Gustaf Edward Le Mesurier”in Beyoğlu Hamam Sokak girişinde ölü olarak bulunduğu bildirilmiştir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine derhal intikal etmiş ve gerekli güvenlik önlemlerini almıştır. Hemen akabinde nöbetçi Cumhuriyet Savcısı olay yerine giderek soruşturma işlemlerine başlamış ve kesin ölüm sebebinin tespiti için ölen şahıs Adli Tıp Kurumu’na nakledilmiştir. Şahsın kesin ölüm sebebinin tespiti için otopsi ve diğer işlemler Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda devam etmektedir. Olay yeri civarındaki kamera kayıtlarının temini ve inceleme çalışmaları yapılmaktadır. Soruşturma titizlikle yürütülmekte olup gerektiği takdirde ileride ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.”

İlgili Haberler