İngiltere 2-1 Türkiye

İngiltere 2-1 Türkiye
A Milli Futbol Takımımız EURO 2016 elemeleri öncesindeki ilk provasında İngiltere'ye 2-1 mağlup oldu.

Henüz 3. dakikada tartışmalı bir ofsayt kararıyla Harry Kane ile golü bulan İngiltere'ye 13.dakikada Hakan Çalhanoğlu ile cevap verdik. 72'de penaltı kaçıran İngilizler 83'te Jamie Vardy ile bir kez daha önce geçerek millilerimizi yine mağlup etti.

Hakem Deniz Aytekin maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi ekip İngiltere başlıyor.
GOL! Dakika 3: İngiltere, Harry Kane'nin golüyle maçta 1-0 öne geçiyor. Ceza yayının içinde topla buluşan Dele Alli pasını Harry Kane'e atıyor. Penaltı noktasının hemen üzerinde topla buluşan Harry Kane müsait pozisyonda yerden çektiği şut ile topu ağlarla buluşturuyor. Gole yoğun ofsayt itirazları yapıldı.
Dakika 5: Ceza sahası içi sağ tarafında Gökhan Gönül, pasını penaltı noktası üzerindekiOzan Tufan'a atıyor. Ozan, topun gelişine şutunu çekiyor ancak İngiltere savunması bu şutun kaleye gitmesini engelliyor. Dönen top tekrar ceza sahası içi sağ çaprazındaki Gökhan Gönül'ün önüne düşüyor. Bu sefer Gökhan sert bir şut çekiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
Dakika 6: Ceza sahası içi sol çaprazında topu önünde bulan Cenk Tosun sol ayağıyla vuruşunu yapıyor fakat kaleci Joe Hart direk dibinde topa hakim olmayı başarıyor.
GOOOOOLLLL!! Dakika 13: Millilerimiz, Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle maçta eşitliği yakalıyor. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşanVolkan Şen bekletmeden topu altıpasın önüne doğru çeviriyor. Bu noktada Hakan Çalhanoğlu müsait pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderiyor.
Dakika 23: Ceza sahası içi sağ çaprazında Jack Wilshere, Caner Erkin'den sıyrıldıktan sonra sol ayağıyla yerden sert bir şut çekiyor ancak kalecimiz Volkan Babacan yatarak bu şutu kurtarmayı başarıyor.
Dakika 40: Raheem Sterling'in, Caner Erkin'e sol kanatta yaptığı faul sonrasında serbest vuruşu hızlı kullanan Hakan Çalhanoğlu, pasını hemen ceza sahası içi sol çaprazındaki Oğuzhan Özyakup'a atıyor. Oğuzhan, topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor.
Dakika 42: John Stones'un sağ kanattan gönderdiği ortasına kimse dokunamıyor ve top doğrudan auta gidiyor.
İlk yarı sona erdi.

5741e90967b0a910c4da7821.jpg

A Milliler sahaya çıkınca İngilizler ıslıklamaya başladı. 
Dakika 46: İngiltere devreye hızlı girdi. Vardy ile gelişen atak sonrası Dele Alli'nin vuruşu Volkan'da kaldı.
Dakika 50: Ceza sahası içi sağ çaprazında Kyle Walker, Dele Alli ile verkaça girdikten sonra tekrar topla buluşuyor ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını Kyle Walker için kaldırdı.
Dakika 54: Ozan Tufan'ın pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Cenk Tosun kaleye yüzünü döner dönmez şutunu çekiyor ancak yerden giden bu şut direğin dibinden auta çıkıyor.
Dakika 57: Jack Wilshere, Volkan Şen'e arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
Dakika 66: Maçta ilk oyuncu değişikliği İngiltere Milli Takımından geliyor. Jack Wilshere oyundan alınırken, Jordan Henderson yerine oyuna dahil oluyor.
Dakika 70: Milli Takımımız'da oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Caner Erkin ve Oğuzhan Özyakup oyundan alınırken, İsmail Köybaşı ile Mahmut Tekdemir oyuna dahil oluyor.
Dakika 72: İngiltere milli takımı penaltı kaçırıyor ! Penaltı atışı için topun başına geçen Harry Kane sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak top sağ kale direğinden auta çıkıyor.
Dakika 73: İngiltere cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Raheem Sterling, yerini Daniel Drinkwater'a bırakıyor.
Dakika 75: Sağ kanattan altıpasın önüne doğru gelen ortaya Harry Kane kafa vuruşunu yapıyor ancak Kane, topa yükselirken Mehmet Topal'a faul yapıyor.
Dakika 78: Milli Takımımız oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. İngiltere'ye tarihimizde attığımız ilk golün sahibi Hakan Çalhanoğlu oyundan alınırken, Olcay Şahan yerine oyuna dahil oluyor.
GOL! Dakika 83: İngiltere, Jamie Vardy'nin golüyle maçta 2-1 öne geçmeyi başarıyor. Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Harry Kane geçiyor. Kane'in, penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasına Gary Cahill kafa vuruşunu yapıyor. Direk dibinde Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor ancak dönen topu iyi takip eden Jamie Vardy yakın mesafeden sert bir şut çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.
Dakika 84: Millilerimiz oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Volkan Şen oyundan alınırken, Yasin Öztekin yerine oyuna dahil oluyor.
Dakika 87: Milli Takımımız oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Mevlüt Erdinç, Ozan Tufan'ın yerine oyuna dahil oluyor.
Dakika 90: Hakem Deniz Aytekin maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi İngiltere 2-1'lik skorla kazanmayı başarıyor.