Rusya'nın açıklamaları sonrası İngiltere'den yeni hamle gecikmedi: Kripto piyasasını hareketlendirecek açıklama

Rusya'nın açıklamaları sonrası İngiltere'den yeni hamle gecikmedi: Kripto piyasasını hareketlendirecek açıklama
Rusya'nın kripto para madenciliğini yasallaştırmaya yönelik açıklaması sonrası İngiltere'den yeni hamle geldi. İngiltere'den yapılan açıklamada kripto parada teknoloji merkezi olmak istedikleri belirtilirken çeşitli yasa tasarıları ve düzenlemeler yapılacağını vurgulandı.

Rusya vatandaşlarının yasal bir şekilde kripto para madenciliği yapabilmeleri için yeni bir düzenleme yapacaklarını açıklamıştı. Birleşik Krallık ise bugün gelen bilgilere göre varlıkların teknolojik merkezi olmak istediklerini belirtti ve çeşitli yasa tasarıları ve düzenlemeler yapılacağını söyledi.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Birleşik Krallık Maliye Bakanı Rishi Sunak, sözü geçen açıklamada "İngiltere''yi kripto varlık teknolojisi için küresel bir merkez haline getirmek benim hırsım ve bugün özetlediğimiz önlemler, firmaların bu ülkede yatırım yapmalarını ve büyümelerini sağlamaya yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık hükümeti, firmaların sektörde yatırım yapmalarına yardımcı olacak şekilde tasarlanacak bir finansal piyasa altyapısı sanal alanı için mevzuat oluşturmayı da planlıyor. Sunak, "Geleceğin yatırımcılarını ve yaratacakları olanakları Birleşik Krallık''ta görmeyi çok istiyoruz ve etkin bir şekilde düzenlemeler yaparak onlara uzun vadeli yatırım yapmak için ihtiyaç duydukları güveni verebiliriz" şeklinde durumu özetliyor.

Birleşik Krallık hükümetinin duyurusu, uygun düzenlemelerle tüketiciler için daha ​​verimli ödeme araçları sağlayabileceklerini iddia ederek, stabil kripto paraların potansiyel vaadine vurgu yapıyor. Hükümetin basın açıklamasında bu teknolojinin potansiyelini fark ederek ve düzenlemeler yaparak finansal istikrarın ve standartların sağlanabileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler