İngiltere'de korona virüs önlemleri protesto edildi

İngiltere'de  korona virüs önlemleri protesto edildi
İngiltere'de gece kulübü ve canlı müzik mekanları çalışanları korona virüs nedeniyle alınan önlemleri protesto etti

İngiltere'de korona virüs önlemleri protesto edildi

İngiltere''de gece kulübü ve canlı müzik mekanları çalışanları yeni tip korona virüs (Kovid-19) kısıtlamalarına karşı eylem düzenledi.
İngiliz yayın kuruluşu BBC''nin başkent Londra''daki merkezinin önünde bir araya gelen göstericiler, buradan Parlamento Meydanı''na yürüdü.

Londra''da trafiğin aksamasına sebep olan yürüyüşe polis müdahalede bulunmadı.

Ellerinde "Dans etmeye gidelim", "Sahnemizi kurtar" ve "Müzik özgürlüktür" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, hükümetten korona virüs kısıtlamalarının kaldırılmasını istedi.

Ülkede korona virüs salgını sebebiyle alınan önlemler, vaka ve aşılama sayıları dikkate alınarak 8 Mart''tan itibaren 21 Haziran''a kadar 4 aşamalı plan dahilinde kaldırılmaya başlamıştı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson 14 Haziran''da yaptığı açıklamada, korona virüs kısıtlamalarının tamamen kaldırılmasının 21 Haziran''dan 19 Temmuz''a ertelendiğini duyurmuştu. Söz konusu ertelemeyle, gece kulüplerinin bu tarihe kadar kapalı kalacağı ve evden çalışabilen kişilerin ofise dönüşünün teşvik edilmeyeceği bildirilmişti.

Birinci aşamanın uygulandığı 8 Mart''ta, İngilizlerin 6 kişiyle sınırlı olmak üzere açık havada sosyalleşmelerine izin verilmişti.

İkinci aşamanın uygulanmaya başlandığı 12 Nisan''da mağaza, berber, spor salonları yeniden hizmete girmiş, restoran ve barların açık mekanlarında müşterilerine servis yapmasına izin verilmişti.

Ülkede 17 Mayıs''ta başlayan normalleşmenin üçüncü aşamasıyla eğlence merkezleri de dahil sinema, tiyatro ve müzeler yeniden hizmete açılmıştı.

21 Haziran''da uygulanması planlanan ancak 4 hafta ertelenen dördüncü aşamada ise korona virüs önlemleri kapsamındaki tüm sınırlandırmaların kaldırılması planlanmıştı. (AA)