Yeni virüs alarmı verildi

Yeni virüs alarmı verildi
Tüm dünya yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele ederken İngiltere'de yeni bir virüs paniği başladı. Ülkede, iki ölümcül maymun çiçeği virüsü vakası doğrulandığı açıklandı.

Yüzde başlayıp diğer bölgelere yayılıyor. İki kişide tespit edildi

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere maymun çiçeği virüsü haberiyle sarsıldı. İngiliz yetkililer hastaların durumu ile ilgili ilk açıklamayı yaptı.

İKİ KİŞİDE MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ

İngiltere''de korona virüsten sonra şimdi de Monkeypox (Maymun çiçeği) virüsü görüldü. Virüs tespit edilen iki kişinin bunu yurtdışından aldığı belirlendi.

KARANTİNAYA GİRDİKLERİ AÇIKLANDI

Maymun çiçeği çoğunlukla Orta ve Batı Afrika''da görülüyor. Ancak İngiliz yetkililer hastaların kimliklerini ve hangi ülkeyi ziyaret ettiklerini açıklamadı. Hastaların Mayıs ayının ilk haftalarından enfekte olduğu ve İngiltere''ye döndüklerinde pandemi kısıtlamaları kapsamında karantinaya girdikleri açıklandı.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

İlk belirtiler ateş, baş ağrısı, şişlikler, sırt ağrısı ve genel bir halsizliktir. Ateş düştüğünde, genellikle yüzde başlayan ve vücudun diğer bölgelerine, en yaygın olarak avuç içlerine ve ayak tabanlarına yayılan bir döküntü gelişebilir.

Son derece kaşıntılı olabilen döküntü kabuk oluşturmadan farklı aşamalardan geçer. Lezyonlar skarlaşmaya neden olabilir. Enfeksiyon genellikle kendi kendine geçer ve 14 ila 21 gün arasında sürer.

Ancak virüsün kaç hastaya bulaştığı veya virüsün İngiltere''de korona virüsle birlikte yayılıp yayılmadığı hakkında hiçbir ayrıntı vermedi. Deride kabarcıklara neden olan nadir tropik hastalığa maymunlar, sıçanlar, sincaplar ve diğer küçük memeliler tarafından yayılan bir virüs neden oluyor.

ÖLÜMLERE NEDEN OLABİLİR

Virüs vakalarının çoğu hafiftir, bazen su çiçeğini andırır ve birkaç hafta içinde kendi kendine geçer. Ancak belirli durumlarda maymun çiçek virüsü (Monkeypox) daha şiddetli olabilir ve ölümlere neden olduğu bildirilmiştir.

KORONA KADAR KOLAY YAYILMIYOR

Ancak bilim insanları bu virüsün insandan insana bulaşmasının oldukça nadir olduğunu belirterek korona virüs kadar kolay yayılmadığının altını çizdi.

KONGO''DA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Kongo Demokratik Cumhuriyeti''nde (KDC), maymun çiçeği hastalığı nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler