İnsanlığı şaşırtacak maske çelişkisi

İnsanlığı şaşırtacak maske çelişkisi
Çin'de bir adamın maskeyle koştuğu için öldüğü uzman tarafından açıklanırken, bu akşam start alacak Bundesliga maçlarında futbolcuların maske takarak mücadele edecek olması kafaları karıştırdı. 

Yeni tip korona virüsün ortaya çıktığı Çin'in Wuhan Kenti'nde yüzünde maskeyle 3 kilometreden fazla koşan 26 yaşındaki adamın akciğeri patladı. Nefes darlığı yaşayan adam kaldırıldığı Wuhan Merkez Hastanesi'nde ameliyata alındı. 
Doktorlar, adamın sol akciğerinin yüzde 90 daraldığını ve kalbini vücudunun sağ tarafına doğru hareket ettirdiğini açıkladı.
Göğüs cerrahisi uzmanı Chen Baojun, adamın vücut yapısı itibarıyla akciğerde hava kaçağı olarak bilinen pnömotoraks'a duyarlı olduğunu ve olayın koşarken maske taktığı için gerçekleştiğini ifade etti.

GÖZLER FUTBOLCULARDA

Doktor Chen Baojun'un bu açıklamasının ardından korona virüs nedeniyle durdurulan Alman Birinci (Bundesliga) ve İkinci Ligi yeniden start alıyor. Tüm tedbirlerin alındığı ve karşılaşmaların seyircisiz oynanacağı açıklandı. 
En dikkat çeken açıklama ise sahada maske zorunluluğu getirilmesi oldu. Çin'de 3 kilometre suratındaki maskeyle koşan adamın ölmesi gözleri futbolculara çevirdi. Futbolcuların 90 dakikaka bu mesafenin 4 katı civarında koştuğuna dikkat çekildi. Çin'deki doktorun mu yoksa Bundesliga liginde futbolcuların maskeyle mücadele etme kararını aldıran uzmanların mı doğru karar verdiği tartışılıyor.