Instagram arayüzünü değiştiriyor: Kullanıcıların yüzde 25’ine açılacak

Instagram arayüzünü değiştiriyor: Kullanıcıların yüzde 25’ine açılacak
1 trilyondan fazla kullanıcıya sahip olan Instagram'daki Reels özelliği uygulamaya büyük başarı sağlamıştı. Instagram'ın yönetim kurulu yeni bir karar aldı. Bu doğrultuda Instagram, kullanıcıların yüzde 25'ine yarından itibaren açık API hizmeti sunacağını duyurdu.

Instagram yeni bir güncelleme hazırlığında olduğunu duyurdu. Instagram kullanıcılarının yüzde 25''ine API açılacağı duyuruldu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Bu arayüz sayesinde her geliştirici, Instagram’ın belirlediği koşullarla kendi yardımcı programlarını yaratabilir. Instagram bugüne kadar çoğu özelliği için API servisi sundu, nihayet Reels de bunlar arasına dahil oluyor. Böylece Reels deneyimimizi iyileştirecek uygulamaların ortaya çıkmasında ilk kıvılcım atılmış oldu.

API’in yarından itibaren kullanılabilir olacağını açıklayan Meta, ilk aşamada kullanıcıların yüzde 25’ine bu arayüze erişme izni veriyor. Yakın gelecekte ise bu oran yüzde 100’e tamamlanacak. Meta’nın açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

“İnsanlar Instagram’ı ister doğal, ister üçüncü bir taraf aracılığıyla kullanıyor olsunlar; içerik yayınlama ve tüketim deneyimlerimizi her zaman iyileştirmeye çalışıyoruz. Geliştirici topluluğumuzdan sürekli olarak Reels’in birinci öncelik olduğunu duyduktan sonra, Reels’i zaten aşina olabileceğiniz bir dizi uç noktayla tanıştırmaktan heyecan duyuyoruz."

İlgili Haberler