Eskiden sadece hikayelerde sınırlanıyordu. Instagram'a hassas içerik ayarı geliyor

Eskiden sadece hikayelerde sınırlanıyordu. Instagram'a hassas içerik ayarı geliyor
Instagram'da şu anda sadece hikayelerde var olan "hassas içerik özelliği" artık akış, reels ve keşfette de olacak. Bir gönderi cinsellik, çıplaklık, şiddet gibi ögeler barındırıyorsa artık görünmeyecek.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Instagram’da sizi rahatsız edebilecek bir içerik algılanırsa görüntü bulanık hale getiriliyor ve siz onay vermeden gösterilmiyor. Böyle bir önlem olsa da rahatsız edici içeriklerden uzak durmak isteyenlere yönelik bir ayar yoktu. Bugün dağıtılmaya başlanan Instagram güncellemesi ile ayarlara ‘Hassas içerik kontrolü’ adında bir sayfa eklendi.

Bu sayfadan ne kadar hassas içerik görmek istediğinizi ayarlayabiliyorsunuz. Seçenekler; daha çok, standart ve daha az olarak değişiyor. Burada seçim yaptıktan sonra Keşfet’te, Hikayeler’de, Akış’ta ve Reels’te göreceğiniz hassas içerik miktarı değişiyor.

Eğer rahatsız edici içeriklerden kaçınmak istemiyorsanız daha çok veya standart ayarını seçebilirsiniz. Elbette burada tercih yaparken ruh sağlığınızın ne yönde etkilenebileceğini düşünmeyi ihmal etmeyin. Özellikle de çocuklar tarafından kullanılan hesaplarda bu ayar her zaman ‘Daha az’ olmalı.

Instagram bu ayar sayfasını 18 yaşın altındaki kullanıcılar için kapatsa da sistemi manipüle edip farklı bir doğum tarihi girmek hiç zor değil. Bu yüzden çocukların sosyal medya ile ilişkisinin sıkıca gözetilmesi, en önemli önlem oluyor.

İlgili Haberler