Intel deneyimli bir ismi kadrosuna kattı

Intel deneyimli bir ismi kadrosuna kattı
Grafik kanadında büyük hedefleri olan Intel, eski bir NVIDIA ve Facebook çalışanı deneyimli bir ismi bünyesine dahil etti. 

Intel, grafik alanında çalışmalar yapan araştırma ekibine önemli bir isim daha kazandırmayı başardı. Intel’e AXG Grubu Grafik Araştırmaları Başkan Yardımcısı olarak katılan Anton Kaplanyan, NVIDIA’nın RTX ve DLSS geliştirmelerinde önemli bir rol oynamıştı. Mavi ekip, muhtemelen kendi süper örnekleme çözümünü geliştirmek bazı çalışmalar yapıyor.

Technopat’ta yer alan habere göre, Anton Kaplanyan, NVIDIA tarafından DLSS uygulamasında kullanılan piksel başına bir örnek gürültü giderme yaklaşımı icat ederken nöral ağları ve grafik teknolojilerini ilk entegre edenlerden biriydi. Ayrıca Crytek ve Facebook’ta görev yaptığını da not olarak düşelim.

Yeni ismin çalışmalarında Intel’in GPU hedeflerine son derece önemli katkılar yapacağı aşikâr. Mavi dev, AMD’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Radeon Technologies Group Baş Mimarı Raja Koduri’yi transfer etmesinden bu yana grafik teknolojilerine yoğun bir şekilde yatırım yapıyor.

Anton’un ayrıca diğer birçok grafik tekniğinin yanı sıra Neural Super Sampling (DLSS/XeSS) üzerine bir makale yazdığını görüyoruz. Bu, Intel Xe grafiklerinin ışın izleme ve makine öğrenimi tabanlı süper örnekleme yeteneklerine gelecekte büyük katkılar sunacağına dair ipuçları veriyor.

Öte taraftan, Xe-HPG mimarili DG2 serisi ekran kartlarını en geç CES 2022’de bekliyoruz. Bildiğiniz gibi Intel, bu GPU’larla tüm segmentlerde AMD ve NVIDIA ile rekabete girmeye hazırlanıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde GeForce GTX 1660 SUPER ile eşit seviyedeki bir modeli görme fırsatı bulmuştuk.