iPhone 14 beklenenden erken mi çıkacak

iPhone 14 beklenenden erken mi çıkacak
Apple, Çin'deki üretim ortağı Foxconn'a iPhone 14 montajı için işçi alması talimatını verdi. Bu da akıllara beklenen tarihten önce mi çıkıyor sorusunu getirdi.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Tayvan medyası Apple’ın iPhone 14’ü monte etmek için işçi toplamaya başlaması istediğini yazıyor. Talebin yoğun olduğu ile ilgili bilgiler var. Bu bağlamda Apple, normalden fazla çalışan işçilerine yüzde 30’luk bonus vermeye başladı. 

Foxconn’un iPhone montaj hatları, karantina önlemleri sonlandırılan Zhenzhou’da bulunuyor. Bu yüzden Apple, Çin’in diğer bölgelerindeki üretim kayıplarını dengelemek için bu fabrikadaki kapasiteyi artırmak istiyor.

Foxconn’un COVID-19 ile mücadelede kullandığı ana önlemlerden biri, işçilere kapalı döngü üretim uygulanması. Bu, çalışanların fabrikadaki tesislerde kalması anlamına geliyor. Ancak koronavirüs riskinin daha düşük olduğu bölgelerdeki işçiler doğrudan evlerine gitme hakkına sahip.

Apple tarafından yayınlanan son raporda, tedarik zincirindeki olası kırılmanın sonucu 4 milyar dolar ile 8 milyar dolar arasında olabilir. iPhone 14 stoklarını etkileyecek bu kırılma, Apple’ın satış hedeflerini suya düşürebilir.

İlgili Haberler