Apple kullanıcıları üzgün: iPhone 14 beklenen özellik yok

Apple kullanıcıları üzgün: iPhone 14 beklenen özellik yok
iPhone 14'e dair patent bilgileri sızdırıldı.

ShiftDelete''de yer alan bilgilere göre, önümüzdeki Eylül-Ekim aylarında tanıtılacak bu yeni seride Apple bazı değişiklikler yapacak. Örneğin mini modelini kaldırarak (iPhone SE 4 olarak satılması bekleniyor) yerine 14 Max isimli yeni bir cihaz getirecek. Ayrıca Pro modellerinde çentik yerine delikli ekrana geçecek. Fakat ortaya çıkan bilgilere göre beklenen bir özellik önümüzdeki 2 yıl boyunca gelmeyecek.

Touch ID parmak izi okuyucu sisteminin iPhone 14 modelleriyle birlikte geri döneceğine dair uzun zamandır var olan bir söylenti, bu ayın başında Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun yaptığı bir patent sızıntısı paylaşımıyla tekrar alevlendi.

Fakat Ming-Chi Kuo, önceki söylediklerine ek olarak yaptığı bir paylaşımda Apple’ın Touch ID fikrini önümüzdeki 2 yıl boyunca bekleterek iPhone 15 serisiyle piyasaya süreceğini söyledi. Tabii bu eski kasalarda olduğu gibi cihazın üzerinde değil, ekran altında bulunacak bir sensöre işaret ediyordu.

Tabii Apple’ın neden bu yıl içerisinde sensörü getirmeyeceğine dair bazı iddialar mevcut. Bunlardan biri, şirketin her yıl yeni bir özellik sunduğu ve bu sene çentiksiz delik ekran getireceği için önümüzdeki yıla sakladığı yönünde. Bir diğeri ise çip krizi sebebiyle yeterli sayıda ekran altı Touch ID sensörü üretiminin önümüzdeki 6 aylık süreç içerisinde yetişmeyeceğini söylüyor.


İlgili Haberler