Irak'ın kuzeyinde Türkiye boykotu

Irak'ın kuzeyinde Türkiye boykotu
İktidarın, üst düzey ziyaretlerle ilişkileri sıcak tutuma çabasında olduğu Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetiminde Türk mallarının Barış Pınarı Harekatı nedeniyle boykot edildiği belirtildi.

Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetiminde, Türk mallarının boykot edildiği belirtildi. 

Yapılan ticari anlaşmalar sonucu meyveden plastik ürünlere, yoğurt ve kozmetik ürünlere kadar, mağaza, bakkal ve pazar tezgâhlarındaki ürünlerin birçoğu Türkiye'den geliyor.

Euronews’in haberine göre, bölgede işletme sahibi olan Zana Ahmet, sattığı bütün yüz kremleri, saç jöleleri ile makyaj malzemelerini bugüne kadar hep Türkiye'den tedarik ettiğini, ancak bundan sonra başka alternatiflere başvuracağını belirtti.

Bölgedeki bakkal ve marketlere mal satan toptancı Nasrettin Mahmut ise, "Türk mallarına olan talep yarıya düştü. Esnaf, Türkiye'den gelen malları almayı reddediyor, bunun yerine İran ürünlerini istiyor veya yerel pazarda alternatifler arıyorlar" dedi.

İKTİDAR YAKIN İLİŞKİLER PEŞİNDE

Yerel seçimlerin ardından peşmerge yönetimi ile ilişkileri ilerletme çabasına giren AKP iktidarı, başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Erbil yönetimine üst düzey ziyaretlerde bulunmuştu.

İlgili Haberler