İran'da koronavirüs'ten ölenlerin sayısı saklanıyor mu?

İran'da koronavirüs'ten ölenlerin sayısı saklanıyor mu?
İran’daki toplu mezarlara ait olduğu ileri sürülen görüntüler İran’da corona virüs’ten ölenlerin sayısının saklandığı yönündeki kuşkuları arttırdı.

Washington Post gazetesi, İran’ın Kum kentinde yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin defnedildiği toplu mezarlara ait olduğunu iddia ettiği uydu görüntüleri servis etti.

UZUNLUĞU 92 METRE

Uzunluğu 92 metreyi bulan çukurların uzaydan dahi gözlenebildiğine işaret edilen haberde, bu rakamın neredeyse bir futbol sahası uzunluğunda olduğunun altı çizildi. Haberde, uzman görüşleri ve bazı ifadelere dayanarak, bu mezarların Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren kişilerin gömülmesi için kazıldığı ve insanların topluca gömüldüğü ifade edildi.

GERÇEK RAKAMLAR SAKLANIYOR MU?

Washington Post'a konuşan ve adının açıklanmasın istemeyen ABD merkezli Maxar Technologies şirketinden bazı uzmanlar ise, uydu görüntülerinde mezarlar yakınında kireç yığınları bulunduğunu ve virüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin gömülürken kireçlenmiş olabileceğini savundu. Açıklanan resmi rakamlara göre, 11 bin kişiye virüs bulaştığı ve aralarında üst düzey devlet yetkililerinin de yer aldığı 514 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedilen haberlerde, İran'ın gerçek rakamları sakladığı iddialarına da işaret edildi.

amrikan-gazetesi-iran-daki-toplu-mezarlarin-uydu-13010664-5580-osd-002.jpgamrikan-gazetesi-iran-daki-toplu-mezarlarin-uydu-13010664-4905-m-001.jpg