Güler Hanım'dan mektup var

Güler Hanım'dan mektup var
Güler Sabancı “Her birimiz, kendi gücümüz yettiği kadar çözümün bir parçası olmak için harekete geçmeliyiz. unutmamalıyız ki, kendi gücümüzün yettiği ölçüde eşitsizliklerle mücadele için çalışmak ve ihtiyacı olana destek olmak hepimize iyi gelecek”

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 2022’yi karşıladığımız ilk günlerde vakfın web sitesi aracılığıyla, hayırseverlik ile ilgili yıl değerlendirmesi niteliğinde olan bir mektup yayınlandı. Pandemi ile geçen iki yıl boyunca yaşadığımız sürecin bir değerlendirmesini yapmak ve geleceğe dair çıkarılan notları paylaşmak amacıyla yayınlanan bu mektup, Türkiye’de ‘ilk’ olma özelliğini taşıyor.

Sabancı Topluluğu’nun 90 yıllık geçmişinde, her şeyi devletten beklememe anlayışıyla, hayırseverlik ve toplumsal duyarlılığın her zaman önemli bir yer tuttuğuna değinen Güler Sabancı, mektubunda öncelikle, Filantropi''nin anlamı ve yaşadığımız süreçte daha da artan önemine dikkat çekiyor: “Filantropi''nin yani hayırseverliğin özünde insan var ve tanımı çok net: Dünyada var olan eşitsizlikleri gidermek, fırsatlara ve imkanlara erişimi daha kısıtlı olanlara destek olmak, kimseyi geride bırakmamak için el uzatmak, harekete geçmektir. Hem gezegenin hem de insanlığın geleceğinin tehdit altında olduğu bu dönemde gelir dağılımında, toplumsal cinsiyette, aşıya erişimde ve iklim acil durumunun tetiklediği gıdaya erişimde eşitsizliklere tanık oluyoruz. Pandeminin zor kazanılan derslerinin herkes için daha eşit bir geleceğe ulaşmak adına önemli bir fırsat olduğunun farkına varmalıyız.”

Sabancı, bir değerlendirme niteliğinde olan mektupta, “İçinden geçtiğimiz pandemi döneminde birbirimizden öğrenmeye ve deneyimlerimizi paylaşmaya her zamankinden daha fazla imkânımız ve ihtiyacımız var” diyerek hayırseverlik konusunda öne çıkan toplumsal cinsiyet eşitliği, iklim krizi, eğitim hakkı, sivil toplum kuruluşlarının rolü gibi önemli başlıklara değiniyor.

İlgili Haberler