Burak, Rusya’yı seçti

Burak, Rusya’yı seçti
Burak, Rusya’yı seçti

Trabzonspor’dan ayrılacağını açıklamasına rağmen hiçbir takımla anlaşamayan ve transferi yılan hikayesine dönen Burak Yılm

Haber : Murat Taşkın

Trabzonspor’dan ayrılacağını açıklamasına rağmen hiçbir takımla anlaşamayan ve transferi yılan hikayesine dönen Burak Yılmaz’ın yeni kulübü belli oldu. Kulüp Başkanı Sadri Şener’den 10 Temmuz’a kadar süre alan golcü futbolcunun yeni takımı ne Lazio ne de Galatasaray oldu. Geçtiğimiz sezonu 33 golle kral olarak tamamlayan 27 yaşındaki futbolcunun, Rusya’nın Lokomotif Moskova takımına transfer olduğu ifade edildi.


Şener’in istediği oldu
Rus temsilcisinin Burak Yılmaz için kulübü Trabzonspor’a 5 milyon euro ve başkan Sadri Şener’in istediği gibi ayrıca sonraki transferden de yüzde 25 pay vereceği belirtildi. Milli yıldızın Moskova temsilcisinden yıllık 2 milyon 700 bin euro garanti ücret alacağı öğrenildi. Bilindiği gibi takımdan ayrılacağını açıkladıktan sonra izinli olarak antrenmanlara katılmayan Burak için tek resmi teklif Lazio’dan gelmişti. Ancak İtalyan temsilcisi, bordo-mavili futbolcunun sözleşmesinde yer alan 5 milyon euro bedeli 4 eşit taksitte ödemeyi teklif edince görüşmeler tıkanmıştı. Son olarak 27 yaşındaki oyuncu için Galatasaray devreye girmiş ve Trabzonspor’a 4 milyon euronun yanı sıra Sercan Yıldırım’ı bonservisiyle birlikte teklif etmişti. Kulübün resmi internet sitesinden de açıklama yapılması bekleniyor.