"İşe alınacakların listesini AKP teşkilatları gönderiyor"

"İşe alınacakların listesini AKP teşkilatları gönderiyor"
Ardahan’ın Posof ilçesinde İŞKUR aracılığıyla işe alımlarda usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. CHP Posof İlçe Başkanı Ocak, işe alımlarda partizanlık yapıldığını belirterek "AKP teşkilatı liste gönderiyor ona göre alımlar yapılıyor" açıklamasında bulundu.

Ardahan’ın Posof ilçesinde AKP’in yerel seçimleri kazanmasının ardından İŞKUR aracılığıyla yapılan işe alımlarda usulsüzlük iddiaları gündeme geldi.

Cumhuriyet’in haberine göre kaymakamlık, okul, hastane, öğretmenevi, halk eğitim merkezi, kütüphane, anaokulu, müftülük gibi kurumlara yapılan işe alım listesinde 65 yaş üstü kişilerin de yer aldığı belirtildi. CHP Posof İlçe Başkanı Erkan Ocak, “AKP kendine göre, istediği kişileri İŞKUR üzerinden işe koyuyor. Seçim vaadini bu gibi usulsüzlüklerle yerine getiriyor. Genç nüfusun çoğunlukta olduğu bir yerde gençler işsiz, emekliler çalışıyor” diye konuştu.

‘AKP TEŞKİLATI LİSTE GÖNDERİYOR ONA GÖRE ALIMLAR YAPILIYOR’

CHP Posof İlçe Başkanı Ocak’ın, İŞKUR üzerinden resmi kurumlara alınanların listesini Posof Kaymakamlığı’ndan aldığı aktarıldı. Listede emekli ve esnaf olan 65-70 yaşındaki kişilere istihdam alanı yaratılmasına tepki gösteren Ocak, “Elimdeki liste resmi bir liste. Bu listedeki isimlerin bazıları 65 yaş üstü. Bir çoğu emekli veya memur eşleri. Yapılan şey doğru değil. Burası genç nüfusun yoğunlukta olduğu bir ilçe. Gençler iş bulamadığı için göç ediyor. Torunun çalışacağı yerde ninesi çalışıyor. Partizanlık yapılıyor. Bu durum İŞKUR’un işini doğru yapmadığını ortaya koyuyor. AKP teşkilatı liste gönderiyor ona göre alımlar yapılıyor. Ellerini vicdanlarına koymuyorlar. İşi hak edene vermiyorlar” ifadelerini kullandı.