Işık: "Ya Washington Post ‘TRT’yi de kınayacak mısınız’ derse?"

Işık: "Ya Washington Post ‘TRT’yi de kınayacak mısınız’ derse?"
Posta yazarı Candaş Tolga Işık, PKK'lı Cemil Bayık'ın Washington Post'ta yazmasına tepki gösteren iktidara, "Ya Washington Post ‘TRT’yi de kınayacak mısınız’ derse ne diyeceğiz" diye yazdı.

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, PKK elebaşlarından Cemil Bayık'ın Washington Post'ta köşe yazısı yazmasına tepki gösteren iktidarı köşesine taşıdı.

Işık, bebek katili Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın seçimlerden 2 gün önce TRT ekranlarına çıkmasını hatırlatarak, "Washington Post, Türkiye’den gelen tepkilere “Daha iki hafta öncesine kadar siz de önce terörist başı Apo’nun açıklamasını devletin resmi ajansından ardından da yine örgütün bir zamanlar lider kadrolarında yer alan kardeşi Osman Öcalan’ın röportajını devletin resmi televizyonundan yayınladınız. Onları da kınayacak mısınız?” diye cevap verirse ne diyeceğiz?" diye yazdı.

Işık'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Washington Post, PKK’nın elebaşlarından Cemil Bayık’a köşe yazısı yazdırdı. Türkiye doğal olarak bir teröristin, elinde binlerce masum insanın kanı olan bir katilin ‘aydın’ gibi takdim edilmesine tepki gösterdi. Devletin zirvesinden sokaktaki vatandaşa kadar verilen bu tepki çok haklı bir tepkidir…

Washington Post, Türkiye’den gelen tepkilere “Daha iki hafta öncesine kadar siz de önce terörist başı Apo’nun açıklamasını devletin resmi ajansından ardından da yine örgütün bir zamanlar lider kadrolarında yer alan kardeşi Osman Öcalan’ın röportajını devletin resmi televizyonundan yayınladınız. Onları da kınayacak mısınız?” diye cevap verirse ne diyeceğiz?"