İskender’in atıyla geçtiği köprüye bakın ne yaptılar. Yuh artık bu kadar da olmaz ki. Adını siz koyun

İskender’in atıyla geçtiği köprüye bakın ne yaptılar. Yuh artık bu kadar da olmaz ki. Adını siz koyun
Antalya’da üzerinden Büyük İskender’in atıyla geçtiği belirtilen tarihi taş köprünün üzerine, traktörlerin rahat geçmesi için 50 yıl önce beton döküldü. Betonun ağırlığına dayanamayan taş köprünün bir kısmı tamamen yıkıldı.

DHA’da yer alan habere göre, Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Roma döneminden kalma ve Büyük İskender’in Perge’yi kuşattığında atıyla üzerinden geçtiği rivayet edilen tarihi köprü üzerine dökülen betonun ağırlığına dayanamayarak çöktü.

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Gül Işın, tarihi bir köprünün üzerine beton dökme fikrinin yanlış olduğunu, orijinaline uygun restore edilip köprünün tarihi eser olarak geri kazanılmasının daha doğru olacağını söyledi.

KRAL YOLU

Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiokheia'dan başlayan Roma'nın ünlü Kral Yolu, Side, Perge, Aspendos gibi kentleri birbirine bağlayarak Tarsus üzerinden Hatay'a kadar uzanıyor. Hatay üzerinden Suriye'ye, oradan da Mezopotamya'ya bağlanan yol, ara bağlantılarla Akdeniz'deki antik kentlerin birbirine ulaşmasını sağladı.

İlgili Haberler