Krallar diyarı Trabzon

Krallar diyarı Trabzon
Krallar diyarı Trabzon

Bordo-mavili futbol takımından Burak, 33 golle zirvede yer aldı. Hentbolda Georgiyevkski, basketbolda takım küme düşmesine rağme

Bordo-mavili futbol takımından Burak, 33 golle zirvede yer aldı. Hentbolda Georgiyevkski, basketbolda takım küme düşmesine rağmen Gibson sayı, Brown ise ribaunt kralı oldu.

Haber : Murat Taşkın

2011-2012 sezonunun sona ermesinin ardından futbol ve hentbolda sayı kralları, basketbolda ise hem sayı, hem de ribaund kralları Trabzonspor’dan çıktı. Futbol takımında Burak Yılmaz ortaya koyduğu başarılı performans sonucu 33 golle 2011-2012 sezonunu gol kralı olarak tamamladı. Ayrıca Burak bu performansıyla bir sezonda en fazla gol atan Trabzonsporlu futbolcu unvanına da sahip oldu. Trabzonspor Hentbol Takımı’nda ise Sergey Georgiyevski, attığı 197 golle sezon sonunda zirvede yer almayı başardı. Deneyimli oyuncu, en yakın rakibi Beşparmakspor’dan Mustatiç Muhammet’in 28 gol üzerinde bu sevinci yaşadı. Sergey, performansıyla Hentbol Magazin Dergisi tarafından da 2011-2012 sezonunun en değerli oyuncusu seçildi. Beko Basketbol Ligi’nde ise normal sezonun tamamlanmasıyla küme düşen Trabzonspor’un iki oyuncusu zirvede yer alarak ilginç istatistiklere imza attı. ABD’li oyunculardan Jonathan Mychal Gibson, maç başına 19.9 ortalamayla sayı, Elton Eugene Brown JR. ise 12 ortalamayla ribaunt kralı olmayı başardı.