Türkiye’yi de vuracaklar!

Türkiye’yi de vuracaklar!
Die Welt, Arapların dışında IŞİD’e en çok Türklerin katıldığını, 15 bin kadar olduğu tahmin edilen militanların en az yüzde 10’unu Türklerin oluşturduğunu yazdı

Adını İslam Devleti olarak değiştiren ve daha çok Irak Şam İslam Devleti olarak tanınan radikal İslamcı terör örgütü IŞİD konusunda yorum- haber yayınlayan Alman Die Welt gazetesi, Arapların dışında IŞİD’e en çok Türklerin katıldığına vurgu yaptığı haberine “IŞİD’in Türk birliği” başlığını attı. Gazetenin haberinde, IŞİD’e Avrupa’nın bir çok ülkesinden militan katılımı olmasına karşın, Arap olmayan ülkelerden IŞİD saflarında savaşanların en çok Türkler olduğu iddiası yer alıyor. Avrupa ülkelerinin istihbarat birimlerine göre, Avrupa’dan 1200 dolayında militanın Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek IŞİD saflarına katıldığı belirtilen haberde, militanların savaştıktan sonra yine Türkiye üzerinden Avrupa’ya geri döndüğü, bunun AB ile Türkiye ilişkilerini yakın zamanda olumsuz etkilemesinin kaçınılmaz olacağı belirtiliyor. “Ankara’ya göre, IŞİD saflarına katılan Türk vatandaşlarının sayısı bini aşmış durumda” ifadelerine yer verilen haberde, 15 bin kadar olduğu tahmin edilen IŞİD militanlarının en az yüzde 10’unun Türk olduğu belirtiliyor. Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya ve diğer Avrupa ülkelerinin vatandaşı olan Türk kökenlilerden de IŞİD’e katılım olduğuna vurgu yapılan haberde, böylece IŞİD içerisinde Türk unsurunun önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekiliyor. Basında yer alan ve IŞİD’e ait olan kimi iddialara göre, çok sayıda Türk kökenlinin IŞİD tarafından eğitildikten sonra tekrar Türkiye’ye döndüğü hatırlatılan haberde, Türkiye’de pasif bekleyen militanların zamanı geldiğinde Türkiye içerisinde harekete geçeceği iddiaları da yer alıyor.

Hedef Lübnan 
Independent gazetesindeki “IŞİD savaşını Lübnan’a getiriyor” başlıklı habere göre ise Lübnan’da Suriye sınırındaki Arsal kasabasının kontrolü için verilen mücadele, bölgede yeni bir cepheyi gözler önüne seriyor. Gazete, “İslamcıların Lübnan’a uzanmaları, Dicle’den Akdeniz’e ilerleyişlerinde şu ana kadarki en önemli mesafeyi kaydettiklerini gösteriyor” dedi.