“Futbolun devrime ihtiyacı var”

“Futbolun devrime ihtiyacı var”
Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’de görev yapan teknik adamlarla Antalya’da bir araya geldi.

Galatasaray’daki halefi Mancini’nin de katıldığı toplantıya Şota Arveladze (Kasımpaşa), Roberto Carlos (Sivas) ve Kayseri’deki görevinden ayrılan Prosinecki katılmadı. Buluşmanın ardından açıklamalarda bulunan Terim, “Türk futbolu hakkında karar vereceksek mutlaka en üst düzeydeki teknik direktörlere danışacağız. Futbolumuzun devrime ihtiyacı var” dedi. 

Artık tedavi gerekiyor

Eylül ayında 2016 Avrupa Şampiyonası sürecinin başlayacağını ve bunun için 25 Mayıs-5 Haziran arasında birkaç maç yapabileceklerini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, “Burada konuşulanları yöneticilerle de paylaşacağız. Bize değişiklik yetmez, rönesans, devrim lazım. Teşhisten çok öteye gittik tedavi gerekiyor. Söylemden ziyade eylem zamanıdır. Bunda da umarım başarılı oluruz. Herkesin taşın altına elini sokması gerekir. Bugün 10 yaşındaki bir çocuğa da sorsak sorunlarımızın çoğunu az çok söyler. Eski yeninin düşmanıdır” 

Kontenjan konusu hocalara sorulmalı

TFF’nin gelecek sezondan itibaren yabancı kontenjanını 5+0+3 olarak belirlemesiyle ilgili de konuşan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yabancı konusundaki kararı hep beraber vermeliyiz. Teknik adamların dışında pek mantıklı gelmiyor bana. Akademi Ligi ve PTT 1. Lig teknik direktörleriyle de buluşacağım. Genç oyuncu yetiştirme finallere gitmek kadar önemlidir. Teknik direktörlerden isteyeceğim çeşitli görevler olacak sezon içerisinde.”