İsmail OK: "Bulunduğumuz yerleri hak etmiyoruz"

İsmail OK: "Bulunduğumuz yerleri hak etmiyoruz"
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un Meclis kürsüsündeki konuşması salonda büyük sessizlik yaşanmasına neden oldu. İdlib saldırısında yaralanan bir Mehmetçiğin şehit evladı olduğunu açıklayan Ok, "Şehidimizin emanetine sahip çıkamadık. Buraları, şu bulunduğumuz yerleri -başta kendim olmak üzere- hak etmediğimizi düşünüyorum" dedi.

ERDEM AVŞAR / YENİÇAĞ

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok Meclis’te dikkat çeken bir konuşma yaptı. İdlib saldırılarını hatırlatan Ok, son saldırıda yaralanan askerlerden birinin şehit evladı olduğuna dikkat çekerek, "Şehidimizin emanetine sahip çıkamadık" dedi.

"Buraları, şu bulunduğumuz yerleri -başta kendim olmak üzere- hak etmediğimizi düşünüyorum" ifadeleriyle sözlerine devam eden İsmail Ok, "Tıpkı Ulu Hakan Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde papazların Ayasofya’da 'Meleklerin kanadı var mı yok mu?' Onu konuştukları gibi bizde bunlarla konuşuyoruz" diyerek 'Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması' teklifinin görüşülüyor olmasını eleştirdi.

İsmail Ok'un bu sözlerine ise AKP'li Cahit Özkan'dan tepki geldi. Özkan, "Hatip kürsüden oyun oynadığımızı ve boş işlerle iştigal ettiğimizi ifade etti. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

İsmail Ok’un açıklamaları şu şekilde:

"Her gün -tabiricaizse- acılarımız katlanarak artıyor; şehitlerimiz, gazilerimiz… Maalesef onlarca vatandaşımızı kara toprağın altına koyuyoruz, birçok gazimiz de maalesef hastanelerde hayat mücadelesi vermekte. Ben bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize de acil şifalar diliyorum."

"ŞEHİTLERİN EMANETİNE SAHİP ÇIKAMIYORUZ"

"Acı içerisinde acı; size bu acılardan bir örneği aktarmak istiyorum. 3 Haziran 1991 tarihinde Balıkesirli hemşerim Piyade Onbaşı Ayhan Yılmaz Şırnak’ta vatani görevini yaparken 21 yaşında şehadet mertebesine eriyor. Gencecik, 21 yaşında şehadet şerbetini içen bu şehidimizin geride gerçekten yüreği yaralı anne babası, dul bir eşi ve küçücük bir evladı, Mustafa’sı kalıyor. Tabii, yıllar çabuk geçiyor, şehidimizin tek evladı Mustafa’mız büyüyor ve kahraman Türk Ordusu saflarına katılarak, piyade astsubay olarak görev yapıyor. İşte, bu Mustafa’mız, zalim Esad rejiminin İdlib’de yaptığı son saldırıda 5 şehidimizin yanında diğer 5 gazimizle birlikte bu saldırıda yaralanıyor. Şehidimizin biricik emaneti, evladı Mustafa şu anda GATA’da hayat mücadelesi veriyor. Şehidimizin emanetine sahip çıkamadık, başta bu şehidimiz olmak üzere bütün şehitlerimiz bizi affetsin. Buraları, şu bulunduğumuz yerleri -başta kendim olmak üzere- hak etmediğimizi düşünüyorum. Şehitlerin emanetine sahip çıkamıyoruz ve şehidin biricik oğlu şu anda GATA’da hayat mücadelesi veriyor. Allah, geride kalan, yalnızca tek oğlu olan annesine bağışlasın inşallah."

"MELEKLERİN KANADI VAR MI YOK MU?"

"Şimdi, bu duygular içerisinde biz, burada neler konuşuyoruz? Tıpkı Ulu Hakan Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde papazların Ayasofya’da “Meleklerin kanadı var mı yok mu?” Onu konuştukları gibi bizde bunlarla konuşuyoruz. Her gün şehit, her gün vatan evladı kara toprağın bağrına giriyor. Şimdi, biz, burada oyun oynuyoruz. Şu anda görüştüğümüz kanunun bir tek nedeni var, fazla lafa gerek yok: 31 Martta muhalefet belediyelerinin kazanmasıdır. Eğer 31 Mart’ta büyükşehirler muhalefet tarafından kazanılmış olmasaydı bugün biz bu kanunu görüşüyor olmayacaktık. Kısacası, ülkenin içerisinde bulunduğu durum bu kadar kötüyken biz, iktidarın yerel yönetimlere milletin verdiği yetkiyi gasbetmesini görüşüyoruz, çok acıklı."

AKP'Lİ GRUP BAŞKAN VEKİLİNDEN TEPKİ

İsmail Ok sözlerine "Her gün annelerin öpmeye kıyamadığı gencecik fidanlar ay yıldızlı bayrağımıza sarılı bir şekilde kara toprağın bağrına verilirken biz bu kadar basit şeylerle Türkiye’nin gündemini meşgul ediyoruz. Türk milletinin verdiği yetkiyi hak etmiyoruz, buralarda bulunmayı asla hak etmiyoruz. Bunun altını özellikle çiziyorum, hiçbir siyasi parti ayrımı da yapmıyorum" diyerek sözlerine devam ederken AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan, Ok'a tepki geldi.

Özkan, "Hatip kürsüden oyun oynadığımızı ve boş işlerle iştigal ettiğimizi ifade etti. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değil. Gazi Meclisimiz 100’üncü yılını kutlarken kuruluş ve kurtuluş mücadelesinde nasıl vatan ve millet müdafaasıyla yola çıkmışsa, nasıl darbelere karşı yekvücut olduysa bugün de harici ve dâhilî tüm düşmanlara karşı aziz milletimizin emanetini “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” anlayışıyla yine Gazi Meclisimiz savunmaktadır. Bunun kayıtlara geçmesini istiyorum" dedi.

Özkan’a cevap "Bu laflara alınmanıza sevindik" diyen İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan geldi.

İsmail Ok ise "Öyleyse haydi gidelim İdlib’e, orada oturması kolay" diyerek sözlerine son verdi.