İsmail Ok’tan AKP’li vekile sert tepki

İsmail Ok’tan AKP’li vekile sert tepki
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’nın kendisi hakkında istifa edeceği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi.

İYİ Parti ve CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan ortak adayı İsmail Ok, AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı'nın Kocaavşar mahallesinde yapmış olduğu konuşmada İsmail Ok'un seçimleri kazandıktan sonra istifa edeceğine yönelik iddialarına sert tepki gösterdi.

Geçtiğimiz pazar günü Kocaavşar mahallesine seçim çalışmasına giderek halka hitap eden Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, İsmail Ok'un seçimleri kazanması halinde belediye başkanlığı yapmayacağı ve seçildikten sonra istifa ederek görevi CHP'li meclis üyelerine bırakacağı yönünde büyük bir iddiada bulunmuştu.

İddialara cevap veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok Subaşı'nı ağır sözlerle eleştirdi. Görevi bırakıp kaçma konusunda AKP’li siyasetçilerin çok meşhur olduğunu söyleyen Ok, “Kişi kendinden bilir işi” dedi.

“HALKIN EMANETİ NAMUSUMUZDUR “

Açıklamalarına devam eden Ok "Ak Partili siyasetçiler seçimi kaybettiklerinin farkındalar ve panik içerisindeler. Kaybedeceğini görenler iftira mekanizmasını çalıştırmaya başladı bile. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar Balıkesir halkı İsmail Ok'u çok iyi tanıyor. Bu iftiralar bizde tutmaz. Bizler Çanakkale' de geri dönmeyi hiç düşünmeyen kuvvacıların torunlarıyız. Milletin verdiği yetkiyi bu can bu tende olduğu müddetçe koruruz. Bizleri ağlayarak kaçanlar ile kesinlikle karıştırmasınlar" dedi.

“ŞU AN BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI KİM?”

Sözlerine devam eden İsmail Ok "Sayelerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bir dönemde 3 tane başkan gördü. Halk bunu affetmez. Edip Uğur arkasına bakmadan ağlayarak kaçtı. Yerine atanan kişi yetersiz denerek aday gösterilmedi ve yetkileri elinden alınarak ithal bir genel sekretere devredildi. Bu genel sekreter hiçbir hukuki altyapısı olmayan protokoller imzalıyor Yücel Yılmaz ile birlikte. Buradan soruyorum şu an Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu mu? Yoksa milletin emanetini arkasına bile bakmadan kaçıp bırakan Edip Uğur'un en yakın adamı Yücel Yılmaz mı? Bu sorular cevaba muhtaç sorulardır" dedi.

Büyükşehir Belediyesine 5 yılda 5.Genel Sekreter atandığını hatırlatan İsmail Ok "Balıkesir halkının emaneti Balıkesir'i bilmeyen, Balıkesir'i tanımayan insanların ellerine bıraktılar. İddia ediyorum yeni atanan Büyükşehir Genel Sekreteri, Paşa Camisinden tek başına Büyükşehir Belediye binasını bulunamaz. Balıkesirspor'un değerleriyle alay edecek kadar Balıkesir'i tanımayan, Balıkesir'e yabancı insanlar. Balıkesir'in sokak isimlerini dahi bilmeyen kişilerin Balıkesir'e hizmet etmesini beklemek büyük hata.  Allah'ın izni milletimizin desteği ile 1 Nisan tarihinde Balıkesir ehil insanlara teslim edilecek" dedi.