İsmail Saymaz anket sonuçlarını açıkladı: "AKP ve MHP'liler de rahatsız"

İsmail Saymaz anket sonuçlarını açıkladı: "AKP ve MHP'liler de rahatsız"
Canlı yayında Metropoll'ün korona virüs süreciyle ilgili anket sonuçlarını açıklayan İsmail Saymaz, AKP ve MHP'li vatandaşların da hükümetin politikalarından rahatsız olduğunu söyledi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de yayınlanan Şimdiki Zaman Siyaset programında Metropoll Araştırma Şirketi'nin korona virüsün siyasete etkisiyle ilgili yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

"AKP'LİLERİN YÜZDE 41'İ, MHP'LİLERİN YÜZDE 53'Ü MASKE BULAMAMIŞ"

"Halkın yüzde 55'i maske temininde sorun yaşadım diyor. Bunlar arasında AKP'lilerin yüzde 41'i, MHP'lilerin yüzde 53'ü maske bulmada sorun yaşamış."

"VATANDAŞLARIN YÜZDE 24.2'Sİ TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMAMIŞ"

"Bu süreçte vatandaşların yüzde 24.2'si temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söylüyor. Ayrıca yüzde 48'i de sadece beslenme ve barınma ihtiyacını karşılayabiliyor. "

"AK PARTİLİLERİN YÜZDE 21'İ İŞSİZ KALMIŞ"

"AK Partililerin yüzde 46'sı da beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Yüzde 21'i şu anda temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. AK Partililerin yüzde 21'i bu dönemde işsiz kalmış. "

"AKP'LİLERİN YÜZDE 36'SI, MHP'LİLERİN YÜZDE 70'İ BELEDİYELERİN ENGELLENMESİNDEN RAHATSIZ"

"Halkın yüzde 45'i devletin yardım kampanyalarını olumlu bulurken, yüzde 50'si olumsuz buluyor. Yüzde 62'si ise belediyenin kampanyalarının durdurulmasına itiraz ediyor. Bunlar arasında AKP'lilerin oranı yüzde 36. Her 3 AK Partiliden biri buna karşı çıkıyor yani. Aynı şekilde MHP'lilerin yüzde 70'i de karşı çıkıyor."