İsmail Saymaz Cumhur İttifakı'nın elinde patlayacak dinamiti açıkladı

İsmail Saymaz Cumhur İttifakı'nın elinde patlayacak dinamiti açıkladı
İsmail Saymaz, Cumhur İttifakı'nın hazırladığı Seçim Kanunu'ndaki değişiklikle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Saymaz, Cumhur İttifakı'nın elinde patlayacak dinamiti açıkladı.

İsmail Saymaz, Halk TV''de kaleme aldığı yazısında Cumhur İttifakı''nın hazırladığı Seçim Kanunu''ndaki değişikliği ele aldı. Seçim Kanunu''nda yapılan değişiklik nedeniyle MHP''nin zarara uğrayabileceğini belirtti. Son dört yılda AKP ve MHP''nin oy kaybı yaşadığını söyleyen Saymaz, "Cumhur İttifakı bileşen ve taban olarak büyüyemedi." ifadelerini kullandı. 

"DİNAMİT CUMHUR İTTİFAKI''NIN ELİNDE PATLAYABİLİR"

Öte yadan yeni Seçim Kanunu ile "süreç Cumhur İttifakı''nın aleyhine gelişebilir." diyen İsmail Saymaz, "MHP zararla kalkabilir. Hatta bir İyi Partili milletvekiline göre MHP, grup kuramayabilir. İktidarda kalmak için altılı masanın altına bıraktığı dinamit Cumhur İttifakı''nın elinde patlayabilir." tespitinde bulundu.

İşte, İsmail Saymaz''ın dikkat çeken o yazısı:

"MHP''yi bekleyen tehlike
Cumhur İttifakı, teklifi 2018''deki seçim sonucuna bakarak getiriyor. Fakat dört yılda hem AK Parti hem de MHP büyük oy kaybı yaşadı. Cumhur İttifakı bileşen ve taban olarak büyüyemedi.

Teklif yasalaştığı takdirde bir yıl sonra uygulanabileceği için Nisan 2023''ten sonra yapılacak seçimle ekonomik, siyasi ve toplumsal koşulların nasıl olacağını kestirmek mümkün değil. Süreç Cumhur İttifakı''nın aleyhine gelişebilir.

MHP zararla kalkabilir.

Hatta bir İyi Partili milletvekiline göre MHP, grup kuramayabilir.

İktidarda kalmak için altılı masanın altına bıraktığı dinamit Cumhur İttifakı''nın elinde patlayabilir."

İlgili Haberler