İsmail Saymaz: Hamit Bey de istifa edeceğini Bahçeli'den öğreniyor

İsmail Saymaz: Hamit Bey de istifa edeceğini Bahçeli'den öğreniyor
Gazeteci İsmail Saymaz, önceki gün HSK üyeliğinden istifa eden Hamit Kocabey'in ani kararının arkasında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin olduğunu dile getirdi.

Bir dönem MHP ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli''nin avukatlığını yapan Hamit Kocabey, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Halk TV’de konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gazeteci İsmail Saymaz, ani istifanın perde arkasını anlattı.

Kocabey''in istifasından önce MHP Genel Merkezi''ne çağırıldığını ve bizzat Devlet Bahçeli''yle bir görüşme gerçekleştirdiğini aktaran Saymaz, bu görüşmede Kocabey''in, HSK''deki çalışmalarından memnuniyet duyulduğu ancak yaşanan bazı gelişmelerden dolayı istifasının istendiğini dile getirdi.

“HAMİT BEY DE İSTİFA EDECEĞİNİ BAHÇELİ''DEN ÖĞRENİYOR”

İstifa sonrası Kocabey''in yaptığı açıklamayı Devlet Bahçeli''nin yazdırdığını dile getiren Saymaz, yaşanan durumu ise şu sözlerle aktardı:

"Bahçeli çeşitli bakanlıklardan çalışmalara dair bilgi istiyor. Bu bilgiler istediği zamanda, istediği hızda, istediği şekilde ellerine ulaşmamış. Özellikle Cumhur İttifakı''nın AKP ayağında MHP ile uyum konusunda bürokrasi açısından bir ağırdan alma olduğu, MHP''nin görmezden gelindiği algısı oluştu Devlet Bahçeli''de. Karar bu nedenle bıçak keser gibi alınmış. İstifa kararını alan Hamit Bey değil, Sayın Bahçeli. Hamit Bey de istifa edeceğini Bahçeli''den öğreniyor. Dolayısıyla bu kararı Adalet Bakanı da bilmiyor.

Bu yüzden istifa kararı kamuoyunda duyurulduğunda benim duyduğum kadarıyla Sayın Adalet Bakanı, Devlet Bahçeli''den randevu istiyor, telefonla görüşmek istiyor ve kendisine randevu verilmiyor. Telefona da çıkılmıyor. "

“CUMHUR İTTİFAKI AÇISINDAN ALARM DÜZEYİNDE BİR VAKA”

Hamit Kocabey''in istifasının Cumhur İttifakı açısından alarm düzeyinde bir vaka olduğunu ifade eden Saymaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En kritik anlardan biri. Çünkü bunun devamı RTÜK üyeleriyle devam edebilir. RTÜK üyeleri birden bire nötr kaldığında AKP RTÜK''te tavır alamaz hale gelebilir. Ya da başkaca kurum kuruluşlarda, MHP''li üyeler tutum almaya başlarsa AKP açısından ülke öyle arzu ettikleri gibi yönetilemez hale gelebilir.

İlgili Haberler