İsmail Saymaz yazdı. Ünlü Prof.’tan 28 günlük tam kapanma çağrısı. Koronada üçüncü tepe noktasına gidiyoruz

İsmail Saymaz yazdı. Ünlü Prof.’tan 28 günlük tam kapanma çağrısı. Koronada üçüncü tepe noktasına gidiyoruz
Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi olan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'ndan Prof. Kayıhan Pala, 28 günlük tam kapanma çağrısı yaptı. Pala, korona virüste üçüncü tepe noktasına çıkıldığı uyarısında bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi olan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı''ndan Prof. Kayıhan Pala''nın açıklamalarını köşesinden aktardı.

Türkiye''de kısıtlamaların gevşetilmesinin korona da yükselişin sebebi olduğunu belirten Pala, 28 günlük tam kapanma uygulanırsa üçüncü yükselişin önünün alınabileceğini söyledi.

Saymaz''ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"İki şey oldu: Birincisi, virüsün İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya varyantı Türkiye''de etkisini gösterdi. İkincisi, Türkiye yeniden açıldı. Virüs varyantlarla birlikte yükseldiği halde alınan bu karar, tabloyu daha yüksek bir noktaya getirdi.

Yarından itibaren tam kapanmaya ihtiyaç var. Ölümlerdeki artış sürecek gibi görünüyor. Önerimiz, 28 gün tam kapanma.

Bu birinci dalganın üçüncü pikidir. Türkiye''de birinci dalga hiç sönümlendirilmedi ki. Uluslararası olarak kabul edilen ölçek, 100 bin nüfusta vaka sayısının 10''un altına düşmesidir. Türkiye bunu hiç yaşayamadı. Salgın kontrol altına alınmadı. O yüzden belli rakamlara gelip yükseliyoruz."

 

İlgili Haberler