İsmail Saymaz’dan AKP’lilerin 40 gün uykusunu kaçıracak paylaşım. Şerefsiz denilen Arap Şeyhi’nden özür dilemeyi yazdı

İsmail Saymaz’dan AKP’lilerin 40 gün uykusunu kaçıracak paylaşım. Şerefsiz denilen Arap Şeyhi’nden özür dilemeyi yazdı
Gazeteci İsmail Saymaz, Birleşik Arap Emirlikleri veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın Türkiye’ye gelişiyle ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri''nin (BAE) Abu Dabi Veliaht''ın Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan (MBZ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara''ya geldi.

Resmi temasın ardından konuyla ilgili paylaşım yapan gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından “Kalabalıkta efelik edip tenhada özür dilemenin adını ‘arka kapısı diplomasisi’ koymuşlar.” İfadelerini kullandı.

GÖRÜŞMEDE NE OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan''ı resmi törenle karşıladı. Törenin ardından Al Nahyan, Erdoğan ile görüştü. Görüşme sonrası Türkiye ile BAE arasında, 9 alanda Türkiye''ye doğrudan yatırımları içeren anlaşmalar imzalandı. Yatırım anlaşmaları enerji, petrokimya, teknoloji, ulaşım, altyapı, sağlık, finansal hizmetler, gıda ve tarım alanlarını kapsıyor.

TÜRKİYE - BAE İLİŞKİLERİ

Türkiye ve BAE arasındaki ilişkiler Mısır’da 2013 yılında yaşanan askeri darbe sonucunda gerilmişti. O dönemde başbakan koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan, Mısırdaki darbeye tepki göstermişti. Türkiye ile BAE arasında 2016 senesinde karşılıklı ziyaretlerle bir diyalog kapısı açıldı.

Ancak Temmuz 2016 darbe girişiminde Abu Dabi''nin rol oynadığı ve darbecileri desteklediğine ilişkin iddialar, ilişkilerin yeniden soğumasına neden oldu.

BAE ile ilişkiler yine Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrasında gerilmişti. Gerginleşen ilişkiler Sedat Peker''in BAE’den yaptığı ortaya çıkan Youtube yayınları ile yeniden tartışma konusu olmuştu.

İlgili Haberler