İsmailağa Cemaati çocuğa cinsel istismarı görmedi, kendini savundu

İsmailağa Cemaati çocuğa cinsel istismarı görmedi, kendini savundu
İsmailağa Cemaati 6 Yaşındaki çocuğun 29 yaşındaki cemaat müridi ile evlendirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.Açıklamasında çocuğa istismarı görmeyen cemaat, resmî nikâh kıyılmaksızın dinî nikâh kıyılmasına müsaade edilmediğini iddia ederek kendini savundu.

İsmailağa Cemaati’nin kollarından Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel''in 6 yaşındaki kızını müridiyle ‘evlendirdiği'' ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı. İstismarın ortaya çıkmasının ardından İsmailağa Cemaati olaya ilişkin açıklama yaptı. Cemaatin açıklamasında 6 yaşındaki çocuğun istismarına tek satır yer verilmezken, resmî nikâh kıyılmadan dinî nikâh kıyılmasına müsaade edilmediği öne sürüldü.

Cemaatin açıklaması şöyle:

"Mahmud Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû), Şeyhi Ali Haydar Ahıshavî (Kuddise Sirruhû) Hazretlerinin mirası olan hassasiyet ve vasiyetler doğrultusunda, resmî nikâh kıyılmaksızın dinî nikâh kıyılmasına kesinlikle müsaade etmemiş ve bu hususu cemaatine hem kendisi hem de yetiştirdiği hoca efendiler vasıtasıyla daima telkin ve tavsiye etmiştir. Bu hassasiyetin hocalarımız ve cemaatimiz tarafından titizlikle muhafaza ve tatbik edildiği bugün de herkes tarafından açık ve net olarak bilinmektedir.

Medyada yer aldığı ve maksatlı olarak cemaatimizle irtibatlandırılmaya çalışıldığı görülen, nikâh hususunda zikrettiğimiz hassasiyetlerle bağdaşmayan birtakım iddia ve haberlerin Mahmud Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) ve cemaatimizle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Münferiden gelişen çeşitli iddiaları cemaatimizle ilişkilendirmeye yönelik yorumlara itibar edilmemesi önemle ricamızdır. Kamuoyuna hürmetle duyurulur."

İlgili Haberler