UEFA'daki Galatasaray eşleşmesini Barcelona işte böyle duyurdu: Yabancı değiller, eski dostlar

UEFA'daki Galatasaray eşleşmesini Barcelona işte böyle duyurdu: Yabancı değiller, eski dostlar
UEFA Avrupa Ligi son 16 kuraları çekildi. Kuraya Lyon, Monaco, Leverkusen, West Ham gibi takımlarla birlikte seribaşı olarak katılan Galatasaray, Barcelona ile eşleşti.

Bu sezon Avrupa Ligi''nde grubunu yenilgisiz lider tamamlayan Galatasaray, adını doğrudan son 16 turuna yazdırmıştı.

İspanyol basını Barcelona-Galatasaray eşleşmesini duyurdu. El Mundo Deportivo''da yer alan haberde, "Barcelona''nın rakibi Galatasaray oldu. Türkiye Ligi''nde 13. sırada bulunan Galatasaray''ı ocak ayından bu yana İspanyol teknik adam Domenec Torrent çalıştırıyor. Galatasaray forması giyen diğer eski tanıdıklar ise Inaki Pena ve Arda Turan..." denildi. Haberde ayrıca Galatasaray''ın muhtemel 11''ine de yer verildi.

◉ Domenec Torrent, Barcelona''da 4 yıl antrenör olarak çalıştı.

◉ Galatasaray''ın kaleci antrenörü Ricard Segarra, Barcelona''da 22 yıl görev yaptı.

◉ Inaki Pena, Barcelona''dan kiralandı.

◉ Arda Turan, Barcelona''da forma giydi.

UEFA Avrupa Ligi''nde ilk maçlar 10 Mart''ta oynanacak. Rövanş maçları ise 17 Mart Perşembe günü oynanacak.

BARCELONA''DAN PAYLAŞIM

Barcelona da eşleşme sonrası sarı-kırmızılılarla ilgili bir paylaşım yaptı ve 2001''de Camp Nou''da 2-2 biten maçı hatırlattı. Kulübün Türkiye Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Tarihte Barcelona''dan Camp Nou''da puan alan ilk ve tek Türk takımı Galatasaray olmuştu" ifadeleri yer aldı.

2001-2002 sezonunda Galatasaray, Şampiyonlar Ligi''nde ilk grupları geçmiş, ikinci gruplarda Barcelona, Liverpool ve Roma ile eşleşmişti. Sarı-kırmızılı ekip Camp Nou''da oynanan maçta Ümit Karan ve Andres Fleurquin''in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde bitirmiş fakat ikinci yarıda Javier Saviola''nın golleriyle maç 2-2 bitmişti. Aynı maçta Galatasaray''dan Capone ve Hakan Ünsal oyundan atılmıştı.

Galatasaray o dönem grupta oynadığı 6 maçın 5''inden beraberlikle ayrılmış ve tek yenilgisini sahasında Barcelona''ya karşı almıştı.