İsrail ile HAMAS arasında çatışmalar şiddetlenirken durumdan en çok siviller etkilenmeye devam ediyor. İsrail tarafından elektriği ve suyu kesilen Filistin tarafında insani dram yaşanıyor.

Instagram’da ‘Matanel_Layany isimli’ kullanıcı ise Gazze’de yaşayanlara dalga geçtiği bir video yayınladı.

Sahip olduğu elektrik ve suyla Gazzelilerle dalga geçen kullanıcı, tepki çeken paylaşımı sonrasında hesabını sildi.

screenshot-1-002.png

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

screenshot-1-002.png

screenshot-2-003.png

screenshot-3-001.png