İsrail'de yüz yüze eğitim başlıyor: 12 yaş üstü aşılanacak

 İsrail'de yüz yüze eğitim başlıyor: 12 yaş üstü aşılanacak
İsrail yönetimi, korona virüs salgınına rağmen okulların açılmasına ve yüz yüze eğitime 1 Eylül'de başlanmasına karar verdi. Plan doğrultusunda velilerin onayı alınmak kaydıyla 12 yaş üstü öğrencilere okullarda korona virüs aşısı yapılacak.

 

İsrail kabinesi, dün gece yaptığı toplantıda Eğitim Bakanlığının 1 Eylül''de ülkedeki tüm okullarda eğitime başlanması planına onay verdi.

Plan doğrultusunda velilerin onayı alınmak kaydıyla 12 yaş üstü öğrencilere okullarda korona virüs aşısı yapılacak.

12 yaş altı öğrencilerden ise okula alınabilmeleri için en fazla 48 saat önce yapılmış Kovid-19 testinin negatif olduğunu gösteren sonucu ibraz etmeleri istenecek.

Bu doğrultuda, velilere hızlı test kiti ücretsiz olarak dağıtılacak.

Öğretmenler ve personeller ise aşı oldukları belgeyle ya da Kovid-19 testinin negatif olduğunu gösteren test sonucunu ibraz ettikten sonra okula alınacak.

Delta varyantının etkisiyle İsrail''de korona virüs salgını yeniden hızla yayılmaya ve hastaneler üzerindeki yük giderek artmaya başladı.

Yaklaşık 9,3 milyon nüfusa sahip ülkede haziran başında 200''e kadar düşen aktif korona virüs vaka sayısı bugün itibarıyla 65 bin 780''e yükselmiş durumda.

Ülkede vakaların artmasıyla haziranda 30''a kadar düşen ağır hasta sayısı 669''a çıkarken, salgın nedeniyle 6 bin 830 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı ise 990 bini geçti.

İlgili Haberler