İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği vatandaşa ucuz ekmek satan Halk Ekmek’i şikâyet etti

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği vatandaşa ucuz ekmek satan Halk Ekmek’i şikâyet etti
İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği, 1 liraya ekmek satarak İstanbullu vatandaşların ucuz ekmek ihtiyacını karşılayan İBB’ye bağlı Halk Ekmek’i İstanbul Valiliği’ne şikâyet etti. Dernek, Halk Ekmek büfelerinin fırıncılar için haksız rekabet yarattığını savunarak siyasete alet edildiğini belirtti.

İstanbul''da son dönemde gelen zamlarla birlikte ekmek 2 lirayı buldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne bağlı İstanbul Halk Ekmek ise ekmeği 1 liraya satıyor.

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER), dilekçe vererek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Halk Ekmek’i İstanbul Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü’ne dilekçe vererek şikâyetçi olduklarını açıkladı.

Dilekçede, "İstanbul''a yakışmayan görüntüler oluşturan hijyen kurallarına aykırı ekmek satışı yapan büfelerin" kaldırılması istenerek "650 büfenin kaldırılması sonucu; ekmek, 9 bin zincir market ve 150 bin civarındaki bakkal, market ve benzer yerler aracılığı ile satışa sunulmalıdır" önerisi getirildi. Ayrıca dernek, "İhtiyaç sahiplerine şova yönelik ücretsiz ekmek dağıtımına son verilmesini" de istedi.

"BÜFELER KALDIRILSIN"

Halk Ekmek''in kamu imkânlarını kullanarak sokak ve caddelere yerleştirdiği büfelerde ekmek satmasının fırınlara karşı haksız rekabet ve adaletsizlik olduğu savunuldu.