"İstanbul’da başka, Manisa’da başka adalet"

"İstanbul’da başka, Manisa’da başka adalet"
Resmi olmayan sonuçlara göre AKP’nin 21 oyla kazandığı Manisa’nın Yunusemre ilçesinde İYİ Parti’nin YSK’ya taşıdığı itirazları reddedildi.

FATİH ERGİN/ YENİÇAĞ

31 Mart yerel seçimlerinde Manisa’nın Yunusemre ilçesinde seçim gecesi İlçe Seçim Kurulu’nun ilk açıklamasında 61 oy farkla belediyeyi İYİ Parti’nin kazandığı açıklanmıştı. Ancak yapılan itiraz neticesinde bir sandıkta AKP’ye çıkan 132 oyun tutanağa sıfır olarak yazıldığı gerekçesiyle AKP’nin öne geçtiği açıklandı. İYİ Parti’nin talebi üzerine maddi hata tespit edilen tutanaklardan bazılarında yapılan inceleme sonrasında ise aradaki fark 21 düştü. İYİ Parti’nin geçersiz oylar yeniden sayılsın talebi başta olmak üzere birçok itirazı ise reddedildi. Aynı zamanda SP ve BBP’nin de itirazlarının olduğu Yunusemre ilçesindeki taleplerini İYİ Parti YSK’ya taşıdı. Ancak YSK’dan da ret kararı çıktı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Yunusemre ilçe Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı, “Talebimiz üzerine tutanaklarında maddi hata tespit edilen 21 sandıkta inceleme yapıldı ve 40 oy fark etti. Diğer 524 sandık ile ilgili de itirazlarda bulunduk ama onlar reddedildi” dedi. Geçersiz oyların yeniden sayılması taleplerinin de reddedildiğini belirten Ayrancı, “sandık kurulları ile ilgili ciddi şaibeler var. Bazı köylerde BBP’ye çıkan oyların AKP’ye yazıldığını öğrendik. Konu ile ilgili BBP de şikâyette bulundu ama sonuç alınamadı.‘’ dedi.

ADLİYEDE TUTANAK DÜZENLENDİ

İlçe seçim kuruluna bütün sandıkların yeniden sayılması taleplerini reddettiğini belirten Ayrancı, “İlçe Seçime bütün sandıkların yeniden sayılması için başvurumuzu yaptık. Red kararı aldık. Bu karar elimizde var. Talebimizi İl Seçime Kurulu’na taşıdık. İl Seçim Kurulu ise İlçe seçime başvurmamışsınız diyerek talebimiz reddetti. İl Seçim Kurulu başka konularda da itirazlarımız olmasına rağmen ret kararını bir saatte verdi.” dedi. Bir sandığa ait sandık sonuç tutanağı ile sayım döküm defterindeki sonuçların tutmadığını belirten Ayrancı, bu tutanağın ait olduğu sandıktaki görevli bir öğretmene Adliye’de tutanağı deftere göre düzenletmişler ve orada imzalatmışlar. Bu şekilde değişiklik yapılmış üç sandık daha var.” dedi. Ayrancı, YSK’ya yaptıkları itirazların da reddedildiğini belirtti.

İSMAİL KONCUK: İSTANBUL’DA BAŞKA, MANİSA’DA BAŞKA ADALET

İYİ Parti Adana milletvekili İsmail Koncuk da, Manisa Yunusemre’de yaşananlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Manisa’da bırakın sandıkları yeniden saymayı, geçersiz oyları dahi saymaya cesaret edemediklerini ifade eden Koncuk, “Manisa Yunusemre’de 21 oyla belediye başkanlığı adeta gasp edildi. Yunusemre millet iradesinin çalındığı yer olarak kaydedildi. İstanbul’da başka, Manisa’da başka adalet. Yuh olsun.” dedi.

zsdask.jpg

İlgili Haberler