İstanbul'da evinde yavru timsah besleyen bir kişi yakalandı

İstanbul'da evinde yavru timsah besleyen bir kişi yakalandı
İstanbul'da hayvan ticareti iddiasıyla başlatılan operasyonda Ataşehir'de bir evde 3 yavru Nil timsahı bulundu. Timsahlara el konulurken, şüpheliye para cezası uygulandı.

İstanbul’da yasa dışı yollarla Türkiye'ye sokulduğu tespit edilen timsahları evinde besleyip ticaretini yapmakla suçlanan bir kişi yakalandı. Şüpheli gözaltına alınırken, yavru timsahların ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildiği öğrenildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da bir kişinin ev ortamında timsah besleyip internet üzerinden bu hayvanların ticaretini yaptığı yönünde bilgiye ulaştı. Alınan ihbar üzerine çalışma başlatan polis, yasadışı hayvan ticareti yaptığı öne sürülen şüphelinin Ataşehir’de bir evde olduğunu belirledi.

640x360.jpg

EVDE 3 YAVRU NİL TİMSAHI BULUNDU

Tehlikeli sürüngenleri evinde yetiştirip ticaretini yapmakla suçlanan şüphelinin izini süren emniyet ekipleri, tespit edilen eve 10 Ekim’de operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada özel bir bölmede bulunan ve ülkeye yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen 3 yavru Nil timsahı buldu. Şüpheli ise gözaltına alındı.

3631897-3d0ebbfc3d91793ec35389a00660fabe.jpg

TİMSAHA EL KONULDU, PARA CEZASI KESİLDİ

Nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin sözleşme kapsamında olan ve ev ortamında beslenmesi yasaklanan timsahlara el koyan polis, gözaltına alınan şüpheli hakkında ise "5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet" ve “CITES Sözleşmesine Aykırılık” suçlarından işlem başlattı. Zanlıya para cezası uygulandığı öğrenildi. Emniyet ekipleri, yavru oldukları anlaşılan tehlikeli sürüngenleri veteriner hekim kontrolünden sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim etti.

3631897-fb8d2f7a83862afad001cedd2dada72f.jpg

İlgili Haberler