İstanbul'da kış lastiği denetimi yapıyorlardı. Sürücünün cevabı polisleri şok etti

İstanbul'da kış lastiği denetimi yapıyorlardı. Sürücünün cevabı polisleri şok etti
Maltepe'de şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için getirilen zorunlu kış lastiği uygulaması kapsamında denetimler yapıldı. Aracında kış lastiği olmadığı için ceza kesilen sürücü, "Memur bey, bana bugün müsaade edin. Bugün vallahi kış lastiğini taktıracağım. Daha parayı yeni biriktirdim. Param yoktu benim o yüzden taktıramadım" demesi polisleri şaşkına çevirdi.

DHA'nın haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Maltepe Gülsuyu Köprüsünde yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçların lastiklerini kontrol etti.
Trafik polisleri, ticari araçların lastiklerin kış lastiği olup olmadığını ve lastiklerin diş derinliklerini inceledi. Denetimlerde araçların lastik derinlikleri  "kumpas" adı verilen aletle ölçüldü. Araçlarında kış lastiği bulunmayan iki sürücüye toplam 1 bin 692 lira para cezası kesildi.
İLGİNÇ DİYALOG
Ceza kesilen sürücünün trafik polisiyle ilginç diyaloğu kameraya yansıdı. Trafik polisinin kış lastiği olmayan sürücüye ceza keseceğini söylemesinin üzerine sürücü "Memur bey, bana bugün müsaade edin. Bugün vallahi kış lastiğini taktıracağım. Daha parayı yeni biriktirdim. Param yoktu benim o yüzden taktıramadım" dedi.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Kadıköy'de de ticari araçlara kış lastiği denetimi yaptı. Polis ekipleri Kış lastiği olmayan ve lastiğinin ebadı standartlara uymayan sürücülere 846 lira idari para cezası uygulandı. Denetim drone ile havadan görüntülendi. 
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Kadıköy Bostancı D-100 Karayolu'nda ticari araçlara yönelik kış lastiği denetimi gerçekleştirdi. Ticari araçları tek tek durduran polis ekipleri önce ehliyet ve ruhsat kontrolü yaptı, ardından araçların lastikleri kontrol edildi.
Kış lastiği olmadığı gerekçesi ile ceza kesilen taksi sürücüsü Serkan Kaya "Araç sahibi takacaktı, takmamış. Benim de haberim yok. Memur arkadaşlar görevini yapıyor. Ceza kesecekler. Yapılacak bir şey yok. 846 lira" diye konuştu. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kesilen idari para cezalarını şoförlere değil araç sahiplerine kesildiği belirtti. Denetlemeler polislerin üzerindeki kameralarla kayıt altına alındı.

ege-3.jpgege-4.jpgege-5.jpgege-6.jpgege-7.jpgege-8.jpg

 

İlgili Haberler