İstanbul'da oy sayımı, Manisa'da red!

İstanbul'da oy sayımı, Manisa'da red!
İl ve İlçe seçim kurullarında AKP’nin oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazları kabul edilirken, İYİ Parti’nin itirazları ise reddediliyor.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

AKP’nin oyların yeniden sayılması için yaptığı itirazlar kabul edilirken, muhalefet partileri görmezden geliniyor. İYİ Parti’nin Manisa’da oyların yeniden sayılması için yaptığı itiraz ilçe seçim kurulunda reddedilirken, il seçim kurulu ise ‘İlçe seçim kuruluna itiraz yapılmadığı’ gerekçesi ile söz konusu talebi reddetti.

Anadolu Ajansı, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre, AKP’li Mehmet Çerçi, İYİ Parti’nin adayı Kürşat Mithat Özkan’ın 21 oy önünde seçimi kazandığını duyurdu.

Köprübaşı ilçesinde ise yapılan itirazlar sonucu oylar yeniden sayıldıktan sonra AK Parti adayı Regaip Topuz’dan 30 oy fazla alarak seçimi kazandığı duyuruldu.

İYİ PARTİ’DEN SERT TEPKİ

Ancak Manisa’da il ve ilçe seçim kurullarının taraflı kararları sonrası ortaya çıkanlar dikkat çekti. İYİ Parti’nin il ve ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazların görmezden gelindiği ya da reddedildiği ortaya çıktı.

İYİ Parti Manisa İl Teşkilatı’nın ilçe seçim kuruluna oyların yeniden sayılması için yaptığı itirazın reddedildiği öğrenildi. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, ilçe seçim kuruluna önce 15 sandıklarda tespit edilen usulsüzlükler nedeni ile oyların yeniden sayılması için yapılan itirazın, sonra da ilçedeki tüm oyların yeniden sayılması için yapılan itirazın reddedildiğini söyledi.

Eryılmaz, yapılan itirazda İstanbul’da AKP’nin itirazı sonucu oyların yeniden sayılması sonucu alınan kararın emsal olarak gösterildiğinin altını çizdi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Eryılmaz, sonrasında itirazı Manisa İl Seçim Kurulu’na taşıdıklarını ancak, burada ‘İlçe Seçim Kurulu’na itiraz yapılmadığı’ gerekçesi ile red kararı verildiğini söyledi. Hasan Eryılmaz, itirazlarını yarın YSK’ya taşıyacaklarını açıkladı. Eryılmaz, AKP’nin oyların yeniden sayılması için yaptığı itirazların kabul edildiğini, ancak İYİ Parti’nin itirazlarının reddedildiğini belirterek, seçim kurullarına tepki gösterdi.

İlgili Haberler