İstanbul’da parti evine baskın 

İstanbul’da parti evine baskın 
Bağcılar'da bir evde parti düzenleyerek yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirlerini ihlal eden 10 kişi gözaltına alındı. Baskında, ünlü şarkıcı Hatice’nin eski model sevgilisi Ender Ataç, kardeşi Önder Ataç ve şarkıcı Yusuf Gültekin de gözaltına alındı. 

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bağlar Mahallesi Yalçın Koreş Caddesi'ndeki bir evde parti verildiği ve partiye katılan kişilerin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yaptıkları bilgisi üzerine çalışma başlattı. Vatandaşların şikayeti üzerine adrese giden ekipler, savcılık izniyle baskın düzenledi. Yapılan incelemede şüphelilerin bir internet uygulaması üzerinden organize olarak parti düzenledikleri anlaşıldı. İnternet üzerinde canlı olarak yayınlanan partide tanınmış isimlerin olması dikkat çekti.

Parti düzenlenen adreste işlem yapılan kişiler arasında, şarkıcı Hatice’nin eski sevgilisi model Ender Ataç ve kardeşi Önder Ataç ile şarkıcı Yusuf Gültekin’in olduğu öğrenildi. İki kardeş tutuklu Adnan Oktar’a ait televizyon kanalı A9’da yaptıkları programla da gündeme gelmişlerdi.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Ender Ataç ve Hatice arasındaki ilişkiyi haberleştiren magazin basını “Hatice, Adnan Oktar’ın aslanıyla aşk yaşıyor” haberlerine yer vermişti. Andan Oktar’ın müridi olduğu iddiaları üzerine açıklama yapan Ender Ataç, “Adnan Oktar’la ilgim yok” açıklaması yapmıştı.

Adnan Oktar ve örgütüne yönelik operasyondan uzun zaman önce, A9’daki programlarına son verdikleri öne sürülen 2 kardeş ve diğer 8 kişi hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesi kapsamında 3 bin 180’er lira idari para cezası işlemi uygulandı. Ayrıca “Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma” suçundan işlem yapılan 10 kişi adliyeye sevk edilecek.