İstanbul’da ulaşıma Cumhur İttifakı engeli

İstanbul’da ulaşıma Cumhur İttifakı engeli
Cumhur İttifakı’nın Yenikapı Mitingi nedeni İle İstanbul’da ulaşımda kısıtlamalar yapılacak. İDO’nun bazı seferleri iptal edilirken, Avrasya Tüneli ise trafiğe kapanacak.

[PAGE]

Cumhur İttifakı’nın Pazar günü Yenikapı’da yapacağı miting nedeni ile İstanbul’da ulaşımda bazı kısıtlamalar geliyor. Pazar sabah saatlerinden itibaren Avrasya Tüneli trafiğe çift yönlü kapatılırken, İDO’nun bazı seferleri iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Pazar günü Yenikapı’da yapacağı miting öncesi İstanbul’da ulaşıma bazı kısıtlamalar geldi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 24 Mart 2019 tarihinde saat 14:00’ de Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilecek Büyük İstanbul mitingi nedeniyle Yenikapı terminaline gelen/giden araç/yolcu trafiği 08:00- 19:00 saatleri arasında güvenlik noktalarından kontrollü olarak belirtilmiş güzergahlardan yapılacak. Etkinlik sebebiyle 08:00- 19:00 saatleri arasında Harem - Sirkeci - Harem hattındaki seferlerimiz karşılıklı olarak gerçekleştirilemeyecek.

Ayrıca 13:45- 15:45 saatleri arasında Yenikapı- Yalova seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

SEFER SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Miting nedeniyle Yenikapı- Yalova, Yenikapı- Bursa ve Bandırma - Yenikapı- Bostancı hatlarında da sefer saatlerinde değişiklik oldu. Açıklamaya göre;

17:45 Yenikapı-Yalova hızlı feribot seferi 18:30’da yapılacak.
17:30 Yenikapı-Bursa hızlı feribot seferi 19:00’da yapılacak.
15:30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi 16:30’da yapılacak.

VARIŞ NOKTALARI DEĞİŞTİ

Ayrıca, Bursa-Armutlu-Armutlu T.K.-Yenikapı-Kadıköy ve Bursa- Yenikapı- Kadıköy hatlarımızda yolcu tahliyesi / varışında iskele değişiklikleri yapıldı. Bura göre;

14:30 Bursa- Armutlu- Armutlu T.K.- Yenikapı-Kadıköy seferleri Yenikapı varışı/tahliyesi miting nedeniyle Beşiktaş iskelesine olacak. Beşiktaş'tan sonra Kadıköy'e devam edecek.
16:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy seferi Yenikapı varışı/tahliyesi Beşiktaş iskelesine olacaktır. Beşiktaş'tan sonra Kadıköy'e devam edilecektir.

AVRASYA TÜNELİ KAPANACAK

Öte yandan, Asya ile Avrupa yakasını deniz tabanının altından karayolu ile birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, 24 Mart Pazar günü İstanbul Valiliğinin kararıyla Yenikapı’da yapılacak olan Cumhur İttifakı’nın İstanbul Mitingi nedeniyle, saat 06.00’dan etkinlik bitimine kadar çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak.