İstanbul'u kana bulayan saldırıda şok detay

İstanbul'u kana bulayan saldırıda şok detay
İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet araçlarına yönelik yapılan terör saldırısında 6'sı polis 11 vatandaşımızın hayatını kaybettiği alçak saldırının detayları ortaya çıkıyor.


Terör çirkin yüzünü bu kez İstanbul Fatih’te gösterdi. Vezneciler’de İstanbul Üniversitesi’ndeki görev yerlerine giden çevik kuvvet polisleri teröristlerin hedefi oldu. Şehzadebaşı Caddesi’nde park halinde bulunan bomba yüklü araç, dün sabah saat 08.40 sıralarında, çevik kuvvet ekiplerini taşıyan 2 midibüsün caddeden geçtiği sırada uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

“Saldırının failleri döktükleri kanın bedelini misliyle ödeyecek” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, terörle mücadelenin kıyamete kadar süreceğini söyledi. Kiralık araçtaki bombanın uzaktan kumandalı düzenekle patlatıldığı saldırıya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı. Teröristlerin etkisini artırmak için bombanın içine bilyeler koydukları belirlendi.  

Vezneciler’de dehşet

Ortalığı savaş yerine çeviren patlamanın etkisiyle, midibüslerden biri savrularak cadde üzerinde bulunan bir ağaca çarptı. O sırada caddeden geçen sivil bir aracın da paramparça olduğu patlamada, yakın çevredeki ev ve işyerilerinde büyük hasar meydana geldi. İstanbul Üniversitesi’ndeki amfilerin çatısının çökmesi, arka sokaklarda dahi cam çerçevelerin hasar görmesi patlamanın şiddetini gösterirken, o sırada caddede bulunan çok sayıda sivil vatandaş da saldırının hedefi oldu. 



Patlamanın ardından bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, yaralılar çevredeki 5 hastaneye kaldırıldı. Patlamaya tanık olanlar yaşadıkları dehşeti anlatmakta güçlük çekti. Aracının ön camı ve tavanı kırılan bir görgü tanığı, “Tam önümdeki araba patladı, Polis arabası vardı” sözleriyle yaşananları tarif etti.

Patlama anına tanık olan, ışıklarda beklerken aracıyla savrulan Sinan Tanrıverdi ise, “Işıklarda beklerken büyük bir gürültü duyduk. Ardından patlamanın basıncıyla aracımız birkaç metre havaya fırladı. Küçük sıyrıklarla atlattık ama durumu ağır çok kişi vardı” dedi.