İstanbul'u unutun!

NTV'nin % 100 Futbol'u sezonu açtı. Bildiğiniz gibi 15. yılı geride bırakan programın assolisti Rıdvan Dilmen. "Bülent Ersoy'un Şeytan"ı gerçekten de taktığı lâkabın hakkını veriyor. Murat Kosova'yla konukları TFF Başkanı Nihat Özdemir'di. Defalarca belirttim, kendisine sevgim, saygım büyük. Yöneltilen sorular belli, cevaplar tahmin edilen cinstendi.. Özdemir beIN Sports'la yapılan anlaşmayı zafer diye gösterdi. Oysa kulüplerin yayın geliri tam %10 azaldı. TFF Başkanı'nın "Katarlı kuruluş stratejik ortağımız" demesine bayıldım. Sanki Fırat'ın doğusuna cephe açıyoruz. Bu yansımanın nereden kaynaklandığını bilmeyen var mı?

-Yılın Önerisi-

Bir saate yakın süren söyleşi de Rıdvan öyle bir tespitte bulundu ki şaşırdım:

-"Yeni oluşturulan kurulların aynı binada bulunması sakıncalı değil mi?"

Özdemir'in buna cevabını ise beğendim:

-"Herkesin birbirleriyle telefonla mesajlaştığı bir dönemde yerleşme tarzının önemi mi kaldı?"

Dilmen'in bunu duyduğu an rengi değişti. Rezil olduğunu anladı, bereket sürenin dolmasına az kalmıştı.

-Pişman olmayın-

Öte yandan Milli Futbol Takımı'mızın yeniden İstanbul'a dönüşü konusunda Özdemir kadar iyimser değilim. "Önce Beşiktaş, sonra Fenerbahçe, sonra da Galatasaray'ın sahalarında oynatma" fikrini hiç beğenmedim.

Bugün İstanbul'un neresinde hangi futbolcunun protesto edileceğini bilmeyen var mı?

Vodofone Park ile Aslantepe'de Emre'yi alkışlayacak bir kişi çıkacak mı?

Bereket kadroda yok ama Fenerbahçeli Volkan'ın durumu daha beter...

-Karar değişmeli-

Bir kazaya uğramadan, İstanbul'a alınan 3 maç da başka şehirlerde oynanmalı. Konya, Antalya ve Eskişehir'in nesi var. Geçmişleri de pırıl pırıl. Ben bunları hem uyarı, hem de tarihe kayıt düşmek adına dillendiriyorum.

KUTU

Yayında Türkçe katliamı

Bu defa radyodayız, TRT1'de... O anda yayın Trabzon'dan yapılıyor. Konuşan şahıs Kurban Bayramı'ndan söz ediyor, sorulara da cevap veriyor. Hadi biraz açalım; Bu zat Beşikdüzü Müftüsü İbrahim Kadıoğlu... Ondan bir kaç cümle aktaracağım:

-- Çok küzel organize

-- Sevgili peykamberimiz

-- Çok değerli bir kıdadır

-- Dunya milletleri

Müftü Kadıoğlu'nun epeyi uzun süren yayında kullandığı kelimeler böyle.. Tamamında G'ler K oldu. Beşikdüzü Müftüsü'nün dini bilgisi yeterli olabilir, Türkçesini ne yapacağız?.. Trabzon Radyosu'nun sorumluları bu şahsı hiç mi testten  geçirmediler? Adamcağız dünya bile diyemiyor. Sanki Kılıçdaroğlu ve eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın eski hali: Dunya...

-RTÜK meselesi-

Bu aralar fazla yüklenildiği için RTÜK'e daha az bindireceğim. Bir hatırlatma ile yetineceğim. Bu kuruluş Mahmut Tuncer'i "Dilimizi bozuyor" diyerek uyarmıştı. Ardından da kınama cezası uygulamıştı. Oysa bu samimi ve esprili türkücü bunu gülmece unsuru olarak kullanıyor. Bu kez müeyyide uygulanacaksa Trabzon Radyosu Müdürü'nden başlanmalı. Hiç olmazsa kulağı çekilmiş olur. Bir daha Türkçe özürlü konukları çağırmaz.

Bir efsane gitti

Kosovalı gazeteci Burbuçe Ruşiti'ye üzülürken bu defa da Umur Bugay Hakk'a yürüdü. Bugay, sıkça sohbetimiz olan biriydi. Film ve dizilerimizin müthiş yaratıcılarındandı. Yönetmenliği çok başarılıydı. Amma senaryo yazımı için olağanüstü diyebilirim. Kemal Sunal'lı filmler klasikler arasında. Ancak tam 13 yıl TRT'de devam eden Bizimkiler'i övecek kelime bulamıyorum. ABD'nin ünlü dizisi Mash'ten de uzun soluklu oldu. Bu yapımda Kore Savaşları komedi tarzında ele alınmıştı. Hatta Türk Birliği'ne de epeyi yer verilmişti.

Bizimkiler'in tiplerinin seçilişi Umur Bugay'ın bir başka başarısıdır. Kahramanların aynı binada toplanması bir başka zeka ürünüdür. Çoğu da rahmetli oldu...

Bugay'ın yakınlarına başsağlığı, kendisine de Allah'tan rahmet diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Beğendiğim ya da hayran olduğum kişiler arasında ortak bir payda bulamıyorum.

Ama sevdiklerim arasında buluyorum. Hepsi beni güldürüyor. Wystan Hugh Auden

 

Yazarın Diğer Yazıları