İşte 6 büyükşehirden son anket sonuçları

İşte 6 büyükşehirden son anket sonuçları
Yerel seçim öncesi 6 büyükşehirde yapılan son anketlerde AKP’nin geride olduğu görülüyor. Piar Araştırma’nın yaptığı son ankete göre, Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da ise Ekrem İmamoğlu yarışı önde götürüyor.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala son anketlerden sonuçlar gelmeye devam ediyor. Piar Araştırma’nın 6 büyükşehirde yaptığı son ankete göre, AKP, Ankara, İstanbul ve Antalya’yı kaybediyor.

Yerel seçim öncesi Piar Araştırma’nın yaptığı son ankete göre, Ankara’da CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Mansur Yavaş, yüzde 54,7 oy alırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki ise yüzde 43,2 oranında oy alıyor. Piar’dan yapılan açıklamada MHP seçmeninin Mansur Yavaş’ı tercih ettiği belirtilirken, Ayrıca, İYİ Parti tabanının tam destek verdiği Yavaş’ın, adaylığının açıklanmasından itibaren yarışı önde götürdüğünün altı çizildi.

d21mg6pwsaamou1.jpg

İstanbul’daki sonuçlarda CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 50,3 oy alırken, Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırım ise yüzde 48,2 oranında oy alıyor. Ekrem İmamoğlu’nun yarışı önde götürmesinde muhalefet bloğunun motivasyonunun yüksek olmasına bağlanıyor.

d21meo_x0aabqvz.jpg

İzmir’de ise CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Tunç Soyer, yüzde 63,1 oranında oy alırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Nihat Zeybekci ise yüzde 35,6 oranında oy alıyor.

d21mjihx0aag_m5.jpg

Antalya’da yapılan son ankete göre ise CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Muhittin Böcek yüzde 52,7 oranında oy alırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Menderes Türel ise yüzde 45,3’te kalıyor.

d21ml7fwwaefxoz-001.jpg

Aydın’da ise İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı Özlem Çerçioğlu yüzde 60,4 oranında oy alırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Mustafa Savaş ise yüzde 37,4’te kalıyor.

d21mqq7wwaaamzq-001.jpg

Adana’dan gelen sonuçlara göre, Cumhur İttifakı’nın adayı Hüseyin Sözlü yüzde 53,3 oranında oy alırken, İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı Zeydan Kararlar yüzde 45,5 oranında oy alıyor.

d21moarwoaaj5b2-001.jpg