İşte İstanbul'un virüs haritası

İşte İstanbul'un virüs haritası
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada korona virüsün Türkiye’de hangi kentlerde daha yoğun görüldüğünü açıkladı. Açıklanan verilere göre özellikle İstanbul’daki yoğunluk dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüsün Türkiye’deki dağılımını açıkladı. Koca, İstanbul Başta olmak üzere 30 büyükşehirde ve Zonguldak’taki yoğunluğa dikkat çekti.

Bakan Koca yaptığı açıklamada Türkiye’de şu ana kadar 34 bin 109 korona virüs vakası görüldüğünü ve hayatını kaybedenlerin sayısının 725’e yükseldiğini açıkladı.

Bakan Koca, korona virüs risk haritasıyla ilgili şunları söyledi:

“Burada kırmızıyla işaretlenen bölgeler, yoğunluğun daha fazla olduğu bölgeler olarak yansımakta. Özellikle Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak. Özellikle bu noktada yoğunluğun daha fazla olduğunu bu haritadan görmek mümkün.

HARİTADAKİ SEMBOLLER NE ANLAMA GELİYOR

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, korona virüs haritasında kırmızı renklerin koronaya yakalanan hastanın durumunun ciddi ve hastanede olduğu, mavi renkteki hastaların durumu orta, mor renktekiler ise izlem altındaki hastaları gösteriyor.

İşte İstanbul'un korona virüs haritası:

istanbul-002.JPG