Ateş nasıl düşürülür? Evde ateş düşürme yöntemleri nelerdir?

Ateş nasıl düşürülür? Evde ateş düşürme yöntemleri nelerdir?
Yüksek ateş özellikle de çocuklar için aileleri geceleri korkutmaya devam ediyor. İnternet ara motorlarından evde ateşin nasıl düşürülmesi gerektiği aratılmaya başlandı. Ateş nasıl düşürülür? Evde ateş düşürme yöntemleri nelerdir? Tüm detaylar haberimizde…

CNN Türk’ün haberine göre; Yüksek ateş her yaştan insanın başına gelebilecek bir sağlık sorunu olduğu vurgulandı. Ama bu durum özellikle de küçük çocuklar için daha tehlikeli olduğu bildirildi. Bu nedenle küçük çocuğu olan anne ve babaların en çok korktuğu şeylerden birisi de yüksek ateş olduğu ifade edildi. Yüksek ateş evde bazı yöntemler kullanılarak düşürülebileceği vurgulandı.

EVDE ATEŞ DÜŞÜRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Yüksek ateşin en tehlikeli olduğu yaş grubu ise, bebekler ve çocuklar olduğu biliniyor. Bebeklerin ve çocukların evde ateşini düşürmek için kullanılabilecek yöntemler şunlardır:

-Çocuklarınızın alnına ıslak bez ya da sirkeli su gibi maddeler sürmemeli ve doktorunuz önermedikçe çocuğunuza antibiyotik vermemelisiniz.
-Bebekler hasta olmasın diye genellikle kat kat giydirilir ve bulundukları odanın sıcak tutulmasına özen gösterilir. Yüksek ateş durumunda bebeğin üzerindeki fazla kıyafetleri çıkartmak gerekir. Bebeğin bulunduğu odanın sıcaklığı ise, 20 dereceye kadar düşürülür.
-Evinizde ateş düşürücü ya da fitil varsa kullanım şekline uygun olarak gerekli dozda bebeğinize verebilirsiniz.
-Anne sütü bu aşamada çok önemlidir. Eğer bebeğiniz emiyorsa onu ateşliyken emzirmeye devam etmeniz gerekir. Eğer çocuğunuz emmiyorsa bol sıvı vermeye dikkat etmeniz gerekir. Yüksek ateş ile birlikte sıvı kaybı olacağı için bol sıvı alınması gerekir.
-Ilık bir su hazırlayarak bebeğinize güzel bir duş aldırabilirsiniz. Bu sayede bebeğinizin vücut ısısı ani bir şekilde düşmeye başlar.

YETİŞKİNLERDE YÜKSEK ATEŞ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Bebeklerde ve çocuklarda yüksek ateşi düşürürken daha tedbirli olmak gerektiği vurgulandı. Fakat yetişkinlerde yüksek ateş düşürmek daha kolay olduğunun altı çizildi. En etkili ve en hızlı ateş düşürme yöntemleri arasında ılık su ile duş almak olduğunu unutmamanız gerektiği bildirildi. Ateşliyken üşümeniz ve sıtmalanmanız durumunda üstünüzü örtmemeli, oda sıcaklığını düşürerek ılık bir duş almalısınız.
Yetişkinlerde ateş düşürmek için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz;
-Ilık su ile duş almak,
-Bol bol su içmek,
-Ateş düşürücü ilaç içmek,
-Kolay nefes alabilmek için burnunuzu açık tutun.
-Soğuk bez ile koltuk altlarına kompleks uygulayın.
-Oda sıcaklığını düşürün.
-Rahat ve bol giysiler giyin ve üzerinizdeki fazla giysileri çıkarın.
-Bolca dinlenin.
-Kahve, alkol ve sigaradan uzak durun.

ATEŞ DÜŞÜRMEYE YARDIMCI BESİNLER

Bazı yiyecek ve içecekler de ateş düşürmeye yardımcı olur. Vücut ısısını düşürmeye yardımcı olan besinler,
-Kuru yemişler
-Mor ve koyu kırmızı gıdalar
-Yeşil çay
-Çilek, ahududu ve mandalina
-Yeşil gıdalar
-Zerdeçal ve zencefil
-Enginar, Ceviz, acı biber tozu
-Kiraz, lahana, elma püresi
-Kızılcık, kekik, pancar 
-Bol bol su içmek vücut ısınızın kısa sürede dengelenmesini sağlar.
 

İlgili Haberler