İstiklal'deki saldırı Sultanahmet saldırısının benzeri mi?

İstiklal'deki saldırı Sultanahmet saldırısının benzeri mi?
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda yaralananların 12'sinin yabancı uyruklu olması akıllara kısa bir süre önce Sultanahmet'te meydana gelen saldırının bir benzeri olabileceği şüphesini getirdi.

İlk bilgilere göre, saldırıda yaralananların 3′ü İsrail vatandaşı. Terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın, İsrailli bir turist kafilesi arasına girdiğine ve kendisini orada patlattığına ilişkin görgü tanığı yorumları da bulunuyor.

 

SULTANAHMET SALDIRISINI IŞİD BENZER ŞEKİLDE YAPMIŞTI

Sultanahmet saldırısı da, Alman bir turist kafilesinin arasına girerek kendisini patlatan bir canlı bomba tarafından gerçekleştirilmişti. Oradaki saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirlenmişti.
 

ALMAN UYARISININ “OLASI IŞİD EYLEMİNE” İLİŞKİN OLDUĞU AÇIKLANMIŞTI

Almanya, İstiklal’deki patlamadan iki gün önce hem Ankara’daki Büyükelçiliği’ni, hem de terör saldırısına çok yakın konumdaki İstanbul Başkonsolosluğu’nu “gelen terör eylemi istihbaratları” nedeniyle kapatmıştı.

Alman resmi makamları, terör eylemi istihbaratı konusunda herhangi bir detay vermedi. Ancak Alman basını, istihbaratın aşırı dinci bir terör örgütünün eylemine ilişkin geldiğini duyurmuştu.

ALMAN BASINI “İSTİHBARAT MİT VE CIA’DAN” DİYE YAZMIŞTI

Alman Spiegel Online, terör örgütü IŞİD tarafından Alman diplomatik temsilciliklerine saldırı yapılacağına dair uyarının Alman istihbaratına CIA, MİT ve Peşmerge istihbaratından iletildiğini yazdı.


TERÖRİSTİN FOTOĞRAFI BİLE İLETİLMİŞ

Spiegel haberinde, Terör saldırısı olacağı yolundaki bilgi ile birlikte saldırıyı gerçekleştirmesinden şüphelenilen bir kişinin ismi ve fotoğrafının da Alman makamlarına iletildiği öne sürüldü. Saldırının 17-20 Mart tarihleri aralığında olabileceğinin bildirilmesi üzerine Alman Dışişleri Bakanlığı’nın tedbir amaçlı kapatma kararı aldığına vurgu yapılan haberde, İncirlik Üssü’nde görev yapan Alman askerleri için de alarm durumunun geçerli olduğu bilgisi yer aldı.