İtalya Başbakanı’nın Erdoğan hakkındaki sözlerine Ankara'dan çok sert tepki

İtalya Başbakanı’nın Erdoğan hakkındaki sözlerine Ankara'dan çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılan İtalya Başbakanı Mario Draghi'ye Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert tepki geldi. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bu hadsiz ve çirkin ifadelerin derhal geri alınmasını beklediğimiz vurgulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Habertürk''te yer alan habere göre, İtalya''nın Ankara Büyükelçisi Gaiani, Başbakan Draghi''nin Cumhurbaşkanı Erdoğan''a yönelik ifadeleri nedeniyle Türk Dışişleri''ne çağrıldı. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı''ndan sert tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili şu açıklamayı yayımladı:

"İtalya Başbakanının Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında bugün kullandığı kabul edilemez ifadeler üzerine, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi bu akşam derhal Bakanlığımıza çağrılmıştır.

Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Faruk Kaymakcı tarafından İtalyan Büyükelçi’ye, göreve atamayla gelmiş İtalya Başbakanının, Avrupa’da en yüksek halk oyu desteğiyle seçilmiş bir lider olan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözlerini kuvvetle kınadığımız, Türkiye-İtalya dostluğu ve müttefikliğiyle bağdaştıramadığımız bu hadsiz ve çirkin ifadelerin derhal geri alınmasını beklediğimiz vurgulanmıştır.

Büyükelçiye, AB Konsey ve Komisyon Başkanlarının ahiren ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaretin protokol düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olmadan yapılan açıklamaların kabul edilemez olduğu, Türkiye’nin misafirperverliğini kimsenin sorgulayamayacağı, ülkemizin AB içindeki anlamsız ve kötü niyetli tartışmalara taraf olmayacağı ve Türkiye-AB olumlu gündemini baltalamaya yönelik çabaları nafile bulduğumuz da bildirilmiştir."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ifadelere Twitter''dan şu yanıtı verdi:

"Atanmış İtalya Başbakanı Draghi’nin kabul edilemez popülist söylemini ve seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz."