İtalya, Rus milyarderin oğlu Formula 1 pilotunun mal varlığını dondurdu

İtalya, Rus milyarderin oğlu Formula 1 pilotunun mal varlığını dondurdu
Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımları devam ediyor. İtalya, Rus milyarder Nikita Mazepin'in ile Formula 1 pilotu oğlunun malvarlığını dondurdu.

Rusya''nın Ukrayna''yı işgali 47''nci gününde de devam ederken, Batılı ülkelerin yaptırımları da sürüyor. İtalya Avrupa birliği tarafından yaptırımlar çerçevesinde, Rus milyarder Dmitry Arkadievich Mazepin ile oğlu Formula 1 pilotu Nikita Mazepin''in mal varlığını dondurduğunu duyurdu.  Rus milyarder Mazepin''in mal varlığının 105 milyon euroyu bulduğu da bildirildi.

TV 100''ün aktardığı habere göre; İtalya Mali Polisi''nden (Guardia di Finanza) yapılan açıklamada, Sardinya Adası''ndaki Olbia kenti yakınlarında değeri 105 milyon euroyu bulan konutun, yürütülen soruşturmalarda Mazepin ailesine ait olduğunun kesinleşmesiyle mal varlığının dondurulması işleminin uygulandığı belirtildi.

Formula 1''de geçen yıl Haas takımında yarışan Nikita Mazepin''in, bu yılbaşında sözleşmesi uzatılmış ancak Rusya''nın Ukrayna''ya açtığı savaş sebebiyle sözleşmesi feshedilmişti.

İtalya''da, AB''nin yaptırım listesinde bulunan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''e yakınlığıyla bilinen 5 Rus milyardere ait toplamda 143 milyon euro değerindeki mal varlığına 5 Mart''ta, bir diğer Rus oligark Andrey Melnichenko''nun da 530 milyon euro değerindeki "Sy A" isimli lüks yatına ise 12 Mart''ta el konulmuştu.

İlgili Haberler