İTÜ'den sonra şimdi de Mardin Artuklu Üniversitesi'nin akademisyenleri gündemde

İTÜ'den sonra şimdi de Mardin Artuklu Üniversitesi'nin akademisyenleri gündemde
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) misafir araştırmacı olan Pakistanlı iki öğretim görevlisi geçtiğimiz gün sosyal medyada gündem olmuştu. Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) yabancı akademisyenleri gündeme oturdu.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde görev yapan çok sayıda yabancı öğretim görevlisinin tamamına yakını Orta Doğu kökenli olması dikkatlerden kaçmazken, 2015 yılında YÖK’ün talimatıyla 14 yabancı akademisyenin görevine son verilmişti.

MAÜ Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığınca 22 Haziran 2015 tarihinde düzenlenmiş, Dönemin Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Özcoşar imzalı "Yabancı Uyruklu Personel" konulu yazı ile ilgili dekanlıklar, enstitü ve yüksekokul müdürlükleri kadrolarında görevli yabancı uyruklu personelin görevlerine son verileceğine dair bilgilendirilmişti.

Felsefe, Sanat Tarihi, Antropoloji, Doğu Dilleri, İktisat Bölümleri, Turizm Yüksek Okulu, Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü ve Arap Dili ve Kültürü Bölümlerinde görevli personele 25 Haziran 2015 tarihinde ilgili yazı iletilmiş, gerekçe olarak "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca üniversite bünyesinde görev yapmakta olan Yabancı Uyruklu Personel sayısının fazla olduğu ve azaltılması gerektiğinin belirtilmiş" olması gösterilmişti.

Halen Mardin Artuklu Üniversitesi resmi web sitesi olan artuklu.edu.tr’de yer alan “Akademik cv indeksi”nde yer alan 565 akademisyenden 27 kişinin yabancı olduğu ve bunların tamamına yakının Orta Doğu kökenli olduğu bildirildi.

2015 yılında işten çıkarılan akademisyenlerle bu 27 kişinin aynı bölüm ve branşlarda görev yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

İTÜ''NÜN, MİSAFİR ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ GÜNDEM OLMUŞTU

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makina Mühendisliği Bölümü''ndeki misafir öğretim görevlileri sosyal medyada gündem olmuştu.

İYİP''li Aslıhan Elibol İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü misafir öğretim görevlilerine ait bir ekran görüntüsü paylaştı. Dr. Aamır Hamıd, Dr. Peyman Roodgarsaffari ve Öğretim Görevlisi Farrukh Mazhar''ın yer yer aldığı görselde iki ismin fotoğrafı dikkat çekmişi.

İŞTE MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ’NDE GÖREV YAPANA AKADEMİSYENLERDEN BAZILARI

 

İlgili Haberler