Meral Akşener, Elazığ'da bir dokundu bin ah işitti

Meral Akşener, Elazığ'da bir dokundu bin ah işitti
Memleket Gezileri kapsamında Elazığ’a giden İYİ Parti Lideri Meral Akşener esnaf ziyareti yaptı. Bir esnaf Akşener’e "Halk olarak bizler sanki gözlerimizi kapatıp karanlıkta kalmış gibi hissediyoruz. Bu karanlıkta kendimize ışık olacak bir parti arıyoruz" dedi.

Halil Yatar-Mehmet Bibal-Rahmi Ayas- Yasin Gökhan-ELAZIĞ/YENİÇAĞ

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener bir bakkala girdi. 

"KARANLIKTA KALMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUZ"

Bakkal Akşener’e “Halk olarak bizler sanki gözlerimizi kapatıp karanlıkta kalmış gibi hissediyoruz. Bu karanlıkta kendimize ışık arıyoruz. Işıkdan kastım bizi yönetebilecek yol gösterecek bir parti. Zamlara yetişemez olduk. Geçen hafta yağı 80 liraya alıp 85’e satmıştım. Bu hafta 90’a alıp 95’e satıyorum. Müşteri dükkana girdiği zaman cebinde parası olmadığı için ne alacağı konusunda tereddütte bulunuyor. Vatandaş ekonomik sıkıntı çekiyor. Biz ne kadar küçük esnaf olsak da halkımızın yanında durarak bu zor günlerde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

"YÖNETEN AĞALAR TEMBELLİĞE ALIŞMIŞ"

Elazığ merkezde vatandaşlara seslenen Akşener “Vatandaşın dertlerine ben çözüm ürettim, arkadaşlarım çözüm üretti, biz çözüm ürettik. İstedik ki bizim çözümlerimizi bizi yönetenler yerine getirsin. O çözümler sizin için çözümlerdi. Onlar iyi yapsın güzel olsun her şey artısı da onlara yazılsın. Yöneten ağalar tembelliğe alışmış. Gördüm ki ayrımcılık yaparak oy almak, yan gelip yatmak onların hoşlarına gidiyor. Vatandaşlarımızı birbirlerine düşürerek oylarını kolay yoldan almaya çalışıyorlar. Biz vatandaşla el ele verip seçmeni velinimet yapacağız. Benim gibi bütün siyasiler vatandaşın karşısına geçip hazırolda bekleyene kadar çalışmalarıma devam edeceğim. Vatandaşın çocuğu işsizken danışmanlar 5 maaş almaya devam ediyor. Vatandaşın çocuğu işsizken dayıları olanlar en güzel kadrolara yerleşiyorlar. Vatandaşla el ele verip bu düzeni yıkacağız. Gelip buraya nutuklar atarak ceplerini dolduranlar Elazığ’da çırak çıkacaklar. Ölsemde milletim adına bu yolda yürümeye devam edeceğim” dedi.

"MİLLET PERİŞAN"

Akşener’in sokakta karşılaştığı bir vatandaş “Millet aç, bir tek çocuğum var bakamıyorum. Millet perişan. Bize kimse hikaye anlatmasın. Avrupa bizi kıskanıyor diye milleti kandırmasınlar” dedi.

"NE OLUR BİZE YARDIM EDİN"

Çok korktuğu için ağlayarak Meral Akşener''e sarılan bir çocuk “Benim babam Yıldızlar’da çalışıyor. Sularımız kurudu, ağaçlarımız, domateslerimiz kurudu babamlara hep şiddet gösteriyorlar. Dedelerimizden kalan miraslarımızın hepsi kurudu. Bir sürü dinamit patlattılar evlerimiz hep hasar gördü. Ne olur bize yardım edin” diye konuştu.

Başka bir vatandaş araya girerek “Şirketin yaptığı her patlamada deprem oluyor sanıyor çocuklar ve çok korkuyorlar. Şirket basına konuşmayın diye işçilere mobing uyguluyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler