İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor!

İYİ Parti İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor!
CHP ile yapılan iş birliği kapsamında İYİ Parti’ye bırakılan Kayseri ve Samsun’un İYİ Parti il başkanları Yeniçağ’a özel açıklamalarda bulundu.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

31 Mart 2019 yerel seçimleri için geri sayım sürerken, illerde yoğun bir çalışma başlamış durumda. CHP ve İYİ Parti arasında yapılan işbirliği kapsamında İYİ Parti’ye bırakılan Kayseri ve Samsun’da heyecanlı bir bekleyiş var.

Konuyla ilgili Yeniçağ’a özel değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu “Bu seçim AKP ile İYİ Parti’nin seçimi olacak” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Süleyman Bozkurt ise, “Büyük bir belirsizlik ortadan kalkmış durumda. İşbirliği sayesinde vatandaşların partimize teveccühünde büyük bir artış var” şeklinde konuştu.

“HALKTA AKP’YE BÜYÜK BİR TEPKİ VAR”

CHP ile yapılan iş birliğinin gayet olumlu karşılandığını söyleyen İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, “Samsun’da CHP’nin standart bir bölümü var. Ama seçim kazanılabilmesi için CHP’nin İYİ Parti’yi desteklemesi gerekiyordu. Çünkü Samsun seçmeninin büyük bir oranı sağ kesimden. Dolayısıyla iş birliği isabet olmuştur” ifadelerini kullandı.

Samsun’da AKP’ye ciddi bir tepki olduğunu dile getiren Güleroğlu, “Halkta hem AKP’nin belediyeciliği açısından hem de tespit edilen adaylar açısından ciddi bir tepki var. Dolayısıyla AKP’nin adayıyla İYİ Parti’nin adayı konusun bir yarış olacak. Belediyeyi alma imkanımız yüksek” dedi.

“SAMSUN, TÜRKİYE’NİN EN BORÇLU BELEDİYELERİ ARASINDA”

Yerel yönetimden halkın memnun olmadığını söyleyen Güleroğlu, “Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında. Alt belediyelerde de aynı durum söz konusu. Dolayısıyla ülkenin de içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve İller Bankası’nın da kredi kullandırmaması proje üretmez hale getirdi belediyeyi” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir için 3 aday adayımız var. İlçelerde de sözlü ve yazılı başvurularımız var. Adaylık başvuru sürecini uzattık. Diğer partilerin adaylarını açıklamasını bekliyoruz” diyen Güleroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu seçim AKP ile İYİ Partinin seçimi olacak.”

“KAYSERİ’DE BELİRSİZLİK ORTADAN KALKMIŞ DURUMDA”

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Süleyman Bozkurt ise “Bu iş birliği bizim seçmenimize ve CHP seçmenine motivasyon oldu. Kayseri’de bizim adayımızı destekleyecek CHP, bu da bizim için olumlu bir gelişme oldu. Çünkü bizim zaten büyükşehir için göstereceğimiz aday bütün kesimleri kucaklayacak bir kişi olacak. Bu iş birliği artık bir alternatifin varlığını gösterdi. Nereye oy verebilirim? Belirsizliği bu iş birliği ile yok olacak” ifadelerini kullandı.

“Yerel seçimler Türkiye’de belki de ilk kez siyasi atmosferin etkisinde çok fazla kalacak” diyen Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel siyasi atmosferde ekonomik kriz var, Suriyeli mülteciler meselesi var, yanlış eğitim ve mali politikalar var, yanlış dış politikalar var. Bunlardan usanan bıkan vatandaş alternatif arayışında. Bu arayış, bu iş birliğinde karşılığını bulacak. Bu iş birliği 24 Haziran’dan daha fazla oy alacak”

“MODERN BELEDİYECİLİK İHTİYACI VAR”

Kayseri’nin belediyecilik anlamındaki eksikliklerini sayan Bozkurt, “Yönetimsel yanlışlıklar var. Şeffaflık ilkesi birçok AKP’li belediyede olduğu gibi Kayseri’de de göz ardı ediliyor. Yeni nesil belediyecilik ve üretime dayalı belediyecilik, enerji sistemlerine alternatif üretebilen ve bu anlamda çalışmalar yapan bir belediyecilik anlayışı uygulanmıyor. Klasik eskimiş bir anlayış var. Yeni nesil belediyeciliğe geçmek gerekiyor. Turizm cazibe merkezi haline gelebilecek yerler atıl hale bırakılmış, boş boş bekletiliyor. Bırakın Türkiye’yi dünyanın kış turizm merkezi olabilecek bir kaynak heder ediliyor. Yeni nesil, modern belediyecilik anlayışını getirmek gerekiyor. İnşallah bunu da İYİ Parti gerçekleştirecek” dedi.

İlgili Haberler